FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 9,30 SATI

ZAGREB, 16. rujna 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 9,30 sati, vremenska prognoza i stanje na cestama.
ZAGREB, 16. rujna 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 9,30 sati, vremenska prognoza i stanje na cestama.

ZAGREB - Hrvatski sabor u današnjem nastavku zasjedanja raspravit će niz zakonskih prijedloga, među kojima i dva prijedloga izmjena Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske, što ih predlažu Vlada i Klub Libre. Vladin prijedlog, koji je pred Saborom u drugom čitanju, predviđa uvođenje preduvjeta koje mora ispuniti časnik da bi ga ministar obrane predložio za predsjedničku mirovinu. Klub Libre, pak, predlaže ukidanje obveznog vojnog roka, te da se muškarci i žene izjednače u vojnoj obvezi za potrebe obrane zemlje.

ZAGREB - "Historijska čitanka 2" književnika Miljenka Jergovića u nakladi izdavača ZORO, Zagreb - Sarajevo, predstavljena je sinoć u zagrebačkoj multimedijalnoj knjižari "Megastore". U knjizi je objavljeno 70-tak priča što ih je Jergović objavljivao na stranicama sarajevskog magazina Dani. Prva "Historijska čitanka" objavljena je 2000. godine, istaknuo je autor u predgovoru nove knjige, napominjući da je u tim pričama odnosno kolumnama, bilježio činjenice vlastitoga sjećanja te predmete, situacije i događaje koji su pratili svakodnevicu posljednja dva desetljeća Jugoslavije i socijalizma.

ZAGREB - Umjereno do znatno oblačno, povremeno uz kišu, mjestimice i grmljavinu, te osjetno svježije nego jučer. Prijepodne u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj prestanak kiše, a uglavnom suho bit će na srednjem i posebice južnom Jadranu, gdje se neverini očekuju tek potkraj dana. Puhat će ponegdje umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na sjevernom dijelu Jadrana umjerena i jaka, na udare mjestimice i olujna bura, a na južnom dijelu slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. Najviša temperatura zraka većinom od 15 do 20, na sjevernom Jadranu između 18 i 22, a na srednjem i južnom 23 do 27°Celzijevih stupnjeva.

ZAGREB - Kolnici su mokri u većem dijelu unutrašnjosti te u Istri, dok su u priobalju uglavnom suhi. Zbog kiše je vidljivost ponegdje i osjetno smanjena, a zbog skliskih kolnika nužno je voziti na većem razmaku i prilagoditi brzinu vožnje uvjetima na cesti. Jak vjetar puše na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između vijadukta Soboli i tunela Tuhobić. Na graničnim prijelazima se ne čeka. Trajekti plove redovito.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙