FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BRITANSKA OBALNA STRAŽA SPASILA PETERO BRODOLOMACA

LONDON, 15. rujna 2004. (Hina/dpa) - Britanska obalna straža spasilaje jugozapadno od engleske obale četiri muškaraca i jednu ženu koji suproveli tjedan dana na u moru nakon što je njihovo plovilo potonulo naputu od Irske do Francuske.
LONDON, 15. rujna 2004. (Hina/dpa) - Britanska obalna straža spasila je jugozapadno od engleske obale četiri muškaraca i jednu ženu koji su proveli tjedan dana na u moru nakon što je njihovo plovilo potonulo na putu od Irske do Francuske.

Brodolomce je spasio helikopter obalne straže i prevezao u bolnicu u Cornwallu gdje je utvrđeno da pate od hipotermije te da su izgladnjeli.

Njihova adaptirana kočarica potonula je u blizini otoka Scilly 8. rujna no uspjeli su uputiti poziv za pomoć samo jednom, kada su došli u blizinu kopna gdje se mogao primiti signal njihovog mobilnog telefona.

Potraga za njihovim brodom traje pet dana, a počela je nakon što je supruga brodskog skippera podigla uzbunu jer njihov brod nije stigao na odredište.

"Bilo je kao da smo bili u dizalu pričvršćenom na yo-yo", opisao je njihovo iskustvo skipper David Faulkner, star 56 godina.

Voditelj lokalne službe obalne straže Martin Bidmead je izjavio: "S obzirom na vremenske uvjete prošlog tjedna smatramo ove preživjele vrlo sretnima. Prije poziva mobilnim telefonima, s plovila nije upućen nikakav poziv za pomoć".

Prošloga tjedna more je bilo izrazito nemirno a valovi su dosezali visinu od 10 metara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙