FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NOVE ISPRAVE ZA POMORCE OD VELJAČE 2005.

RIJEKA, 15. rujna 2004. (Hina) - Konvencija Međunarodne organizacijerada (ILO) br. 185. kojom će biti propisane nove identifikacijskeisprave za pomorce i povećana sigurnost u globalnoj pomorskojindustriji stupit će na snagu 9. veljače 2005., priopćeno je danas izSindikata pomoraca Hrvatske (SPH).
RIJEKA, 15. rujna 2004. (Hina) - Konvencija Međunarodne organizacije rada (ILO) br. 185. kojom će biti propisane nove identifikacijske isprave za pomorce i povećana sigurnost u globalnoj pomorskoj industriji stupit će na snagu 9. veljače 2005., priopćeno je danas iz Sindikata pomoraca Hrvatske (SPH).

Iz Sindikata navode da će nove odredbe omogućiti povećanje sigurnosti na moru te kvalitetnije jamčiti prava i slobode pomoraca pri obavljanju njihova posla.

Sve zemlje koje potvrde tu konvenciju moći će izdavati isprave po standardima Međunarodne organizacije rada.

Do sada su Konvenciju br. 185. potvrdile Francuska, Jordan i Nigerija te je ona, po pravilima ILO-a, pravovaljana. Naime, da bi neka konvencija te organizacije postala pravovaljana, treba ju ratificirati bar dvije zemlje članice.

Prijašnju Konvenciju iz 1958. potpisala je 61 zemlja članica ILO-a, odnosno 60,7 posto svjetske trgovačke flote.

U Sindikatu drže da bi se prihvaćanjem Konvencije br. 185 riješili i problemi pomoraca u zemljama članicama Europske unije. Europska komisija predložila je Ministarskom vijeću da zemlje članice Europske unije potvrde Konvenciju, što bi, kažu u Sindikatu, trebale i učiniti do prosinca 2005.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙