FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HOKEJ NA LEDU: KANADI SVJETSKI KUP

TORONTO, 15. rujna (Hina/Reuters) - Hokejaši Kanade po peti su putosvojili Svjetski kup nakon što su u finalu u Torontu svladali Finskusa 3-2 (1-1, 1-1, 1-0).
TORONTO, 15. rujna (Hina/Reuters) - Hokejaši Kanade po peti su put osvojili Svjetski kup nakon što su u finalu u Torontu svladali Finsku sa 3-2 (1-1, 1-1, 1-0).

Pobjedu je Kanađanima osigurao Shane Doan u 34. sekundi posljednje trećine kada je iskoristio odlično dodavanje Joea Thorntona.

Inače, Kanada je vodila i sa 1-0 i 2-1, ali Finci su u prve dvije trećine uspijevali izjednačiti.

Prvi pogodak na utakmici postigao je Joe Šakić već u 52. sekundi, izjednačio je Riku Hahl (6:34), novo vodstvo domaćinima donio je Scott Niedermayer (23:15), a na 2-2 poravnao je Tuomo Ruutu (39:00). Ipak, nakon gola Doana, Finci se nisu uspjeli i po treći put vratiti.

Finalni dvoboj Svjetskog kupa mogla bi biti posljednja utakmica u kojoj su nastupili igrači iz NHL lige na neko vrijeme, jer se očekuje da će danas kasno poslijepodne vodstvo lige na konferenciji za novinare u New Yorku proglasiti "lock-out" zbog neuspjeha pregovora vlasnika klubova i igrača oko novoga kolektivnog ugovora.

Ljubitelji hokeja strahuju da bi ovaj "lock-out" mogao potrajati, jer obje strane ustraju u svojim zahtjevima, te je čak i čitava NHL sezona u opasnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙