FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu,11. rujna

ZAGREB, 11. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasubotu, 11. rujna.
ZAGREB, 11. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za subotu, 11. rujna.

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primit će u posjet skupinu građana na kavu (Ured Predsjednika, Pantovčak 241 u 11 sati).

KRAPINA - Predsjednik Stjepan Mesić sudjelovat će na Svečanosti kajkavskih popevki "Krapina 2004." (20 sati), a nakon koncerta (u 21,40 sati) predviđena je Predsjednikova izjava za medije.

NAŠICE - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks sudjelovat će na svečanom otvaranju festivala "Dani slavonske šume". Nakon prigodnog govora predsjednik Sabora će s državnim tajnikom ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva otvoriti festival simboličnim piljenjem drva (u 9,30 sati).

ILOK - Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt otvorit će Općinski sud u Iloku (u 11 sati), a nakon toga će održati konferenciju za novinare (u 12 sati). Tome će prethoditi potpisivanje 1.700.000 kuna vrijednog Ugovora o kupnji zgrade suda. Ministarstvo je za početak rada suda osiguralo financijska sredstva za osnovno opremanje radnih prostorija i sudnica , a prijedlogom proračuna za 2005. predviđen je kapitalni projekt adaptacije i opremanja zgrade u iznosu od 2.000.000,00 kuna.

-U večernjim satima ministrica Škare Ožbolt će u nazočnosti ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva otvoriti i 37. iločku berbu grožđa (u 19,45 sati).

ZAGREB - Svečana akademija u povodu 13. obljetnice blokada i osvajanja vojarni i vojnih objekata bivše JNA u Hrvatskoj. Akademija se održava pod pokroviteljstvom potpredsjednice Vlade Jadranke Kosor, a u organizaciji Udruge dragovoljaca narodne zaštite Domovinskog rata. U sklopu akademije, Kosor i predsjednik Udruge Ivan Posilović će uručiti viteške povelje zapovjednicima akcija blokada i osvajanja bivših objekata JNA i to za dragovoljnost,, nesebičnost, odlučnost i hrabrost. (Zagrebački velesajam, Kongresna dvorana u 10,30 sati).

ZAGREB - Središnji odbori triju sindikata obrazovanja i znanosti, održat će sastanak o prosvjednim aktivnostima i referendumu o štrajku. Sindikati su najavili referendum za 22. i 23. rujna jer su nezadovoljni odnosnom Vlade prema toj djelatnosti, a ako se većina članstva izjasni za štrajk, on bi bio organiziran 5. listopada, na Dan učitelja. (Udruženje obrtnika, Mažuranićev trg 13 u 10 sati).

POREČ - Zaključna javna sjednica u povodu biskupijskog istraživanja vezanog uz proglašenje blaženim sluge Božjega Miroslava Bulešića. Istraživanje je okončano i sva je dokumentacija u vezi kauze bit će predana Kongregaciji za proglašenje svetih u Rimu. Svečana sjednica dosadašnjeg biskupijskog procesa u toj kauzi bit će održana u porečkoj katedrali- bazilici (u 10 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Dubravka Dadić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙