FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POLICIJA ISTRAŽUJE OPTUŽBE NA RAČUN WALDORFSKE ŠKOLE

ZAGREB, 10. rujna 2004. (Hina) - Zagrebačko Općinsko državnoodvjetništvo uputilo je zahtjev policiji da istraži osnovanost tvrdnjiskupine roditelja koja je optužila Waldorfsku školu za zlostavljanjenjihove djece, indoktrinaciju i novačenje u antropozofsku sektu.
ZAGREB, 10. rujna 2004. (Hina) - Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo uputilo je zahtjev policiji da istraži osnovanost tvrdnji skupine roditelja koja je optužila Waldorfsku školu za zlostavljanje njihove djece, indoktrinaciju i novačenje u antropozofsku sektu.

Policijska uprava zagrebačka u petak je u priopćenju potvrdila da će, na osnovu zahtjeva Općinskog državnog odvjetništva koji se odnosi na novinske članke vezane uz Waldorfsku školu, "provesti izvidne radnje u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja i utemeljenosti navoda".

Isto je Hini potvrdila i zagrebačka općinska državna odvjetnica Vesna Abramović, rekavši kako je policiji naloženo da provjeri osnovanost tvrdnji iz tiska, koji su bili i osnova za prikupljanje obavijesti o toj školi.

Istaknula je kako je riječ o radnom spisu, a ne prijavi protiv određene osobe, odnosno da tim policijskim provjerama ni jedna osoba nije 'apostrofirana' kao osumnjičena za kaznena djela.

Osim policijskih izvješća, Odvjetništvo će od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa zatražiti rezultate rada jučer osnovanog Stručnog povjerenstva za nadzor Waldorfske škole, koje će u idućih sedam dana provoditi nadzor i analizu nastavnog plana i programa te potom dati mišljenje u vezi s daljnjim radom škole.

Abramović je naglasila kako će daljnje postupanje zagrebačkog tužiteljstva ovisiti o rezultatima provedenih analiza i nadzora, te da će se tek tada vidjeti hoće li uopće protiv nekoga biti pokrenuta istraga i za koje djelo.

Abramović je potvrdila i da je policija, također na zahtjev Odvjetništva, tijekom prošle godine vodila istragu u Waldorfskoj školi, ali da je prijava odbačena, a kazneni progon nije ni pokrenut. No, istaknula je kako prošlogodišnji slučaj nema nikakve veze s onim o čemu danas pišu novine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙