FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠVEDSKA - HRVATSKA 0:1 (ŠIRA VERZIJA)

GOTEBORG, 8. rujna (Hina) - U susretu drugog kola osme skupinekvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2006. godine nogometnareprezentacija Hrvatske je pred 40.000 gledatelja na stadionu Ullevi uGoteborgu pobijedila Švedsku 1:0 (0:0).
GOTEBORG, 8. rujna (Hina) - U susretu drugog kola osme skupine kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2006. godine nogometna reprezentacija Hrvatske je pred 40.000 gledatelja na stadionu Ullevi u Goteborgu pobijedila Švedsku 1:0 (0:0).

Goteborg - Ullevi stadion 40.023 gledatelja. Sudac Dauden Ibanez (Španjolska)

STRIJELAC: 0:1 Srna (64)

ŽUTI KARTONI: R. Kovač (33), Babić (72), Leko (79), Šimunić (85) i Vranješ (89) za Hrvatsku, te Jonson (85) za Švedsku

ŠVEDSKA: Isaksson - Oestlund, Mellberg, Lucic (od 80. Allbaeck), Edman - Linderoth - Wilhelmsson, Svensson (od 73. Jonson), Ljungberg - Larsson, Ibrahimović

HRVATSKA: Butina - R. Kovač, Tudor, Šimunić - Srna, N. Kovač, Kranjčar (od 63. Leko), Vranješ, Babić - Pršo (od 90. Tokić), Klasnić (od 46. Olić).

Hrvatska reprezentacija upisala je i drugu pobjedu u kvalifikacijama za World Cup. Nakon trijumfa protiv Mađarske u Zagrebu odabranici izbornika Zlatka Kranjčara slavili su i u Goteborgu pobijedivši Švedsku 1:0. Pogodak odluke postigao je Darijo Srna u 64. minuti iz slobodnog udarca. Osim pobjede raduje i činjenica što je hrvatska reprezentacija do bodova došla uz odličnu igru. Domaćin je tek u uvodnim minutama, te koncem prvog dijela nametnuo pritisak i agresivnim pristupom pokušao doći do pogotka. Jedinu pravu priliku Šveđani su imali u 41. minuti kada je Larsson izbio pred Budinu, no hrvatska jedinica odlično je reagirala.

Hrvatska se postavila hrabro i čvrsto. Tudor, Robert Kovač i Šimunić odigrali su praktički bez pogreške. Srna i Babić probijali su bokove, dok su Pršo i Klasnić mnogo radili i trčali. Manjih problema imali smo tek u veznoj liniji.

U drugom poluvremenu gledali smo identičnu sliku. Šveđani su bolje otvorili nastavak, no njihov pritisak kratko je trajao. Svi hrvatski igrači stajali su iza lopte, suzili su prostor protivniku i natjerali Šveđane na brojne pogreške. Trenutak odluke dogodio se u 64. minuti kada je Darijo Srna iz slobodnog udarca sa 25 metara svladao Isakssona. Igrač Šahtara je 15 minuta ranije praktički s istog mjesta pogodio suparnički zid, no u drugom pokušaju bio je precizan, postigavši svoj treći pogodak za reprezentaciju.

Do kraja utakmice domaćin je sve karte bacio u napad. Izbornik Lagerback je uveo je trećeg napadača, no Larsson, Ibrahimović i Alback nisu uspjeli svladati Butinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙