FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - HRVATSKA - ZA ČETVRTAK, 9. RUJNA

ZAGREB, 8. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 9. rujna.
ZAGREB, 8. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 9. rujna.

ZAGREB - Na sjednici Vlade trebao bi se naći prijedlog uredbe o uređenju i zaštiti obalnog područja mora. Prema toj uredbi na 70-metarskom pojasu obale zabranila bi se stambena gradnja, a na otocima gradnja vjetroelektrana. Vlada će razmotriti i nekoliko zakonskih prijedloga kojima se hrvatsko zakonodavstvo usklađuje s europskim, te će se raspravljati o izmjenama i dopunama Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga (10 sati).

DARUVAR - U Daruvaru će biti održana svečanost otvaranja Osnovne škole Vladimir Nazor, na kojoj će, kako je najavljeno biti nazočan i predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić (Frankopanska 80 u 13 sati).

ORAHOVICA - Svečano otvaranju radova na izgradnji zatvorenog bazena u sklopu dječjeg odmarališta osječkog Gradskog društva Crvenog križa. Svečanosti će biti nazočan predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks kojemu će na svečanoj sjednici osječkog Crvenog križa biti uručena povelja o počasnom članu (11 sati). Šeks će potom obići Plavšić brdo u Orahovici koje je 21. kolovoza pogodila elementarna nepogoda (14 sati).

ZAGREB - Sindikati koji djeluju u HT-u, Republički sindikat Hrvatske pošte i telekomunikacija i Hrvatski sindikat telekomunikacija, najavili su prosvjede pred zgradom HT-a u Jurišićevoj 13, kojima se protive otpuštanju 700 radnika. Okupljanje (u 8.30 sati) će se nastaviti prosvjednom šetnjom preko Trga bana Jelačića, pored zgrade Vlade do pred upravnu zgradu HT-a u Savskoj 32 (do 11 sati).

RIJEKA - Potpisivanje kolektivnog ugovora za zaposlenike Luke Rijeka d.d. između poslodavca te Samostalnog sindikata zaposlenika riječke luke, Nezavisnog sindikata zaposlenika u riječkoj luci i Lučkog slobodnog sindikata. Tim povodom bit će održana konferencija za novinare (upravna zgrada Luke Rijeka, 12 sati).

ZAGREB - Hrvatska biskupska konferencija održati će konferenciju za tisak u povodu redovitog godišnjeg susreta s izaslanstvom Mađarske biskupske konferencije koja boravi u Zagrebu (12.30 sati). Izaslanstva biskupskih konferencija sutra će razgovarati o odnosu Crkve prema procesu europskih integracija te o odgoju i obrazovanju svećeničkih kandidata. Izaslanstva će sutra ujutro primiti predsjednik Vlade RH Ivo Sanader.

VARAŽDIN - Predsjednik HSLS-a Ivan Čehok na konferenciji za novinare iznijeti će stavove stranke o nekim zakonskim prijedlozima koji će se naći na jesenskom zasjedanju Hrvatskog sabora (Franjevački trg 7, 9,30 sati).

ZAGREB - Predstavljanje novog broja časopisa "Hrvatska revija" s prilozima o Prvom svjetskom ratu i sudjelovanju Hrvata, (Palača Matice hrvatske, Strossmayerov trg 4 u 12 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne - Neven Leskovar

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Dubravka Dadić

telefon: 01/ 4808 600

telefaks: 01/ 4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙