FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - HRVATSKA - ZA SRIJEDU, 8. RUJNA

ZAGREB, 7. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 8. rujna
ZAGREB, 7. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 8. rujna

ZAGREB - Sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Vlade RH, 59. po redu, održat će se u zgradi Vlade Republike Hrvatske. Nakon sastanka najavljene su izjave za novinare (Trg sv. Marka 2, u 12 sati).

ZAGREB - Seminar "Nacionalne manjine u lokalnoj zajednici" u organizaciji Ureda za nacionalne manjine Vlade RH, otvorit će potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor (Hotel Internacional, u 9,30 sati).

SPLIT - Ministrica pravosuđa Vesna Škare - Ožbolt posjetit će Split, Solin i Trogir. U Splitu će posjetiti Županijski sud i zemljišno-knjižni odjel Općinskog suda nakon čega će imati sastanak s gradonačelnikom Splita Miroslavom Buličićem i županom Krunom Peronjom (u 12,30 sati).

KUSONJE - Komemoracija za poginule hrvatske branitelje održat će se u Kusonjama. Počet će polaganjem vijenaca uz kapelicu Male Gospe (17 sati), nastaviti se misom za poginule branitelje (17,15 sati) i sjećanjem na njih (18 sati), a završiti "Mimohodom istine" - odlaskom sudionika do spomen obilježja na mjestu masovne grobnice poginulih branitelja u Kusonjama. Komemoraciji će biti nazočna potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor.

ZAGREB - Najava zajedničkih aktivnosti tri prosvjetna sindikata: Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama i učeničkim domovima Hrvatske, Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja i Sindikata hrvatskih učitelja (Prostorije Sindikata hrvatskih učitelja, Trg maršala Tita 4, 10 sati).

SOLIN - Svečanost proslave Male Gospe obilježit će se procesijom oko prasvetišta Gospe od Otoka i mise koju će predvoditi splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić (10 sati).

SPLIT - Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu održat će sjednicu na kojoj bi trebalo odlučiti o prijedlogu Državnog odvjetništva za određivanjem pritvora osmorici bivših vojnih policajaca, optuženih za ratni zločin 1992. godine u Vojno - istražnom centru u Lori u Splitu. Budući da je odvjetnik Evelenin Tonković obavijestio Sud da više ne zastupa svojega branjenika, Miljenka Bajića, postoji mogućnost odgode sjednice radi imenovanja novog branitelja po službenoj dužnosti, ako okrivljenik sam ne odredi svojega odvjetnika (Županijski sud u Splitu, u 9 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu međunarodnog znanstvenog skupa "Život i djelo Pabla Nerude", (Gradska knjižnica, Starčevićev trg 6, 12 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Dramskog kazališta Gavella, na kojoj će ravnatelj Dario Stazić i drugi govoriti o idućoj kazališnoj sezoni (Frankopanska 10, 12 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne - Neven Leskovar

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Dubravka Dadić

telefon: 01/ 4808 600

telefaks: 01/ 4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙