FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 7. rujna 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 7. rujna 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LOS ANGELES - Američki filmski redatelj Michael Moore izjavio je da će se sa svojim 'dokumentarcem' "Fahrenheit 9/11" natjecati za ovogodišnjeg Oscara za najbolji film. Moor je za novinsku agenciju Associated Press izjavio da ga neće zadovoljiti samo nagrada za najbolji dokumentarni film, ali da bi njegov pravi Oscar bio poraz Goerga W. Busha na predsjedničkim izborima, 2. studenoga. Njegov film žestoko kritizira Bushov rat protiv terorizma, nazivajući ga "nepromišljenim i korupcionaškim", čime je razveselio Demokrate, ali i razljutio Bushove pristaše koji su ga izviždali na prošlotjednoj konvenciji Republikanske stranke.

JOHANNESBURG - Mswati III, kralj Svazija, brdovitog kraljevstva okruženog Južnoafričkom republikom, širi svoj harem: iako 36-godišnji vladar službeno još nije oženio ni 12., 13. je već odabrana. Šesnaestogodišnju ljepoticu kralj je zamijetio dok mu je, u skladu s lokalnim običajima, s još 20 tisuća djevica obnaženih grudi iskazivala poštovanje. Svazi je na meti međunarodne kritike zbog nedemokratskog uređenja i visokih troškova kraljevske kuće. Posljednja je apsolutistička monarhija u Africi i ubraja se među najsiromašnije zemlje svijeta. Zbog visoke stope zaraze AIDS-om kralj Mswati je sve svoje malodobne podanike obvezao na čednost.

CHICAGO - Za adolescente koji gledaju veliku količinu televizijskog programa seksualnog sadržaja dvostruko je vjerojatnije da će u spolni odnos stupiti prije od svojih vršnjaka koji gledaju manju količinu takvih programa, pokazalo je istraživanje koje je među 1792 adolescenata od 12 do 17 godina starosti provela američka korporacija RAND. Istraživanje je pokazalo i da programi u kojima se samo govorilo o seksualnim aktivnostima, a da ih se nije izravno prikazivalo, isto toliko utječu na spolnu aktivnost koliko i programi eksplicitnog sadržaja. U istraživanju se adolescente ispitalo o praćenju televizijskog programa i seksualnoj aktivnosti.

ŠANGAJ - Kineski izrađivači i distributeri pornografskih materijala na Internetu, mobitelima i drugim komunikacijskim uređajima od ponedjeljka će biti suočeni s kaznama od nekoliko godina zatvora do doživotne zatvorske kazne. Ove stroge kazne dio su obnovljene kampanje za strožom kontrolom vlasti nad internetskim stranicama, kojom je do sada zatvoreno na tisuće Internet kafića. Strože kazne odnose se i na usluge seks-fona. Novi kazneni propisi na snagu su stupili u ponedjeljak, u skladu s legislativom koju su donijeli kineski Vrhovni narodni sud i glavni ured državnog tužitelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙