FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI: LINI ČERVARU UGOVOR DO OI U PEKINGU

ZAGREB, 6. rujna 2004. (Hina) - Nitko nam ne može oduzeti našu radost izadovoljstvo nakon osvajanja zlatnog olimpijskog odličja, pogotovozato što su svi igrači, osim Goluže, Matoševića i Šole, proizišli izjuniorskog sustava natjecanja koje smo mi uveli 1995., izjavio jedanas na konferenciji za novinstvo predsjednik Hrvatskoga rukometnogsaveza (HRS) Željko Kavran.
ZAGREB, 6. rujna 2004. (Hina) - Nitko nam ne može oduzeti našu radost i zadovoljstvo nakon osvajanja zlatnog olimpijskog odličja, pogotovo zato što su svi igrači, osim Goluže, Matoševića i Šole, proizišli iz juniorskog sustava natjecanja koje smo mi uveli 1995., izjavio je danas na konferenciji za novinstvo predsjednik Hrvatskoga rukometnog saveza (HRS) Željko Kavran.

Prije konferencije prikazana je TV snimka dočeka naših olimpijaca u Zagrebu na kojoj se vidi da su braća Skelin bili pozdravljeni na svečanoj pozornici i da je na nju bio pozvan i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša.

Kavran je rekao kako je HRS u dobrim odnosima sa Zlatkom Matešom, kojeg će vjerojatno i poduprijeti na izborima 20. listopada, ali da će tražiti promjenu Statuta HOO-a kako bi dobio veće ovlasti. "Ne podcjenjujemo nijedan šport, ali na Skupštini ćemo, osim promjene Statuta, tražiti da mjesto u Vijeću HOO-a dobiju predstavnici svih bazičnih športova te ozbiljan preustroj HOO-a koji bi trebao postati služba za najjeftiniji i najjednostavniji raspored proračunskog novca do športaša", istaknuo je predsjednik HRS-a, zauzevši se i za što brže donošenje zakona o športu koji bi uredio sva prava i obveze športaša, ali i sponzora.

Dopredsjednik HRS-a i koordinator za muški rukomet Zoran Gobac kazao je kako je svjestan da sada ne mogu nadvladati "glasačku mašinu" u HOO-u. Dodao je da je Statut HOO pisan za drugu osobu, a ne za Ivicu Stošića Miočića, koji je, po njegovu mišljenju, u sukobu interesa i zato što je prvi operativac HOO-a i predsjednik Gimnastičkog saveza.

Gobac je rekao da više ne želi raspru preko tiska s HOO-om te da će se HRS baviti rukometnim pitanjima, a prvo je prijedlog Upravnog odbora HRS-a da se Lini Červaru produži izbornički mandat do Olimpijskih igara u Pekingu 2008.

Izbornik i saborski zastupnik Lino Červar je, zahvalivši novinarima na potpori hrvatskim rukometnim reprezentativcima, najavio da će se u Hrvatskom saboru zauzeti za što brže donošenje zakona o športu. Šport je najbolji ulog u hrvatsku budućnost, a svaka je država obvezna brinuti se za najmlađe, zaključio je Červar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙