FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12.30 SATI

ZAGREB, 6. rujna 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12.30 sati.
ZAGREB, 6. rujna 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12.30 sati.

BAŠKA VODA - Požar koji je planuo jutros u 9,30 sati na predjelu Triju cesta kod Baške Vode nakon 10 sati je ugašen. U požaru, kazao je vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina, izgorjelo je nisko raslinje i nešto maslina na 1500 četvornih metara zapuštenih polja. Na zgarištu i dalje dežuraju vatrogasci iz Baške Vode.

PULA - U požaru koji je jučer izbio kod mjesta Gajane nedaleko od Vodnjana i koji je zaustavljen jutros oko 5,30 sati izgorjelo je više od sto hektara trave, makije i niska raslinja. Oko 11 sati vatra je ponovno planula između Gajane i Cukrića, a gašenje otežava jak vjetar. Po riječima zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Klaudija Karlovića to je ovoljetni najveći požar u Istri zbog kojeg je policija sinoć oko 18,10 sati zatvorila za promet staru cestu Vodnjan - Bale - Poreč. Obližnja naselja nisu bila u opasnosti, a sada zgarište čuvaju pripadnici pulskog i medulinskog DVD-a. Za sada nema pojedinosti o novom požaru između Gajane i sela Cukrića.

ZAGREB - Bojnik Hrvatske vojske Jadran Čičmirk otputovao je danas iz zagrebačke zrakoplovne luke "Pleso" u redovitu zamjenu vojnog promatrača u mirovnoj misiji UN-a u Etiopiji i Eritreji. U mirovnoj misiji UN-a trenutačno je 4. skupina od sedam hrvatskih nenaoružanih vojnih promatrača, a prva skupina poslana je 10. ožujka 2001.

SARVAŠ - U osječkom prigradskom naselju Sarvašu danas je u nazočnosti osječkog gradonačelnika Zlatka Kramarića otvoren vrtić u preuređenim prostorijama bivše zdravstvene ambulante, koji polazi 28 malih Sarvašana. Vrtić je uređen novcem i dobrovoljnim radom osječkog Centra za predškolski odgoj, a prostorije je ustupilo Općinsko poglavarstvo. Predsjednik Mjesnog odbora u Sarvašu Vlado Ćerina izjavio je da trenutni smještajni prostor nije dostatan, jer na smještaj u vrtić čeka još 12 djece. Osječki gradonačelnik Kramarić obećao je da će grad pomoći u proširenju vrtića.

ZAGREB - U akvatoriju Dubrovačko-neretvanske županije je u prvih sedam mjeseci ostvareno 179 kružnih putovanja stranih brodova, što je 33,5 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Iako je brodova u istom razdoblju u Dubrovačko-neretvanskoj županiji bilo manje nego lani, broj putnika koji su na taj način ušli u Hrvatsku veći je 0,2 posto, odnosno 193.926.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙