FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za nedjelju, 5. rujna

ZAGREB, 4. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zanedjelju, 5. rujna.
ZAGREB, 4. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za nedjelju, 5. rujna.

LUDBREG - Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks sudjelovat će na svečanosti "Deset dana Sv. Nedjelje" koja se održava pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskoga sabora. Na svečanosti će predsjednik Hrvatskoga sabora održati i prigodno slovo. (10,30 sati).

- Održat će se i središnje misno slavlje koje će predvoditi apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj msgr. Francisco Javier Lozano.

POŽEGA - Izvanredni prijevremeni izbori za 19 vijećnika u Gradskome vijeću grada Požege. Za izbore prijavilo se osam stranaka - HDZ, SDP, HSLS, HSP, HSS, DC i prvi put HSU, a prijavile su se i dvije koalicije: HKDU-HD i LS-HNS. Bit će otvoreno 48 biračkih mjesta. (7 do 19 sati).

- Do prijevremenih izbora za požeško Gradsko vijeće došlo je zbog neodržavanja sjednica pa je Vlada 5. svibnja ove godine raspustila Vijeće i imenovala povjerenika.

SPLIT/PRIMORSKI DOLAC - Prijevremeni izbori za Općinsko vijeće u Primorskom Dolcu u Kaštelanskoj Zagori. Za 15 vijećničkih mandata natjecat će s dvije izborne liste - HDZ-a i HSS-a. U prošlom mandatu vlast u Primorskom Dolcu obnašao je HDZ koji je na izborima osvojio najveći broj vijećnika, ali nakon što su dvojica vijećnika napustila HDZ i prešla na nezavisnu listu, HDZ je ostao bez potrebnoga broja mandata što je prouzročilo krizu vlasti i nesazivanje sjednica. Vijeće je raspušteno na zahtjev vijećnika HDZ-a koji su podnijeli kolektivnu ostavku i od Vlade zatražili postavljanje povjerenika. (7 do 19 sati).

ZAGREB - Otvoreni dan židovske baštine i kulture. Program Otvorenoga dana priredili su Odbor za zaštitu židovske kulturne baštine Židovske općine Zagreb i ogranak B'nai B'ritha za Hrvatsku Gavro Schwartz, a počet će otvorenjem izložbe slika "Počivalište mojih predaka" Rafaela Talvija te izložbe vrijednih izložaka Judaike namijenjenih obredu pokapanja. (11 sati, Židovska općina Zagreb, Palmotićeva 16).

- Održat će se i koncert tradicionalnih pjesma Ladino i Jidiš baštine u izvedbi zbora "Lira" koji slavi 50. obljetnicu djelovanja. (12 sati).

- Na falafel partiju posjetitelji će moći kušati i specijalitete židovske kuhinje. (13 sati).

- Otvoreni dan židovske kulture i baštine prvi put je priređen u Francuskoj 1996. a u zagrebačkoj Židovskoj općina četiri godine poslije.

Dežurni urednici:

prijepodne/poslijepodne - Damir Margetić

poslijepodne/navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/ 4808 600

telefaks: 01/ 4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙