FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JACKSONOV "KING KONG" NEĆE BITI KOPIJA ORIGINALA

WELLINGTON, 2. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Nagrađivani novozelandskifilmski redatelj Peter Jackson ostvarit će svoj dječački san kadaidući tjedan u Wellingtonu započne snimati remake "King Konga",filmskog klasika iz 1933. godine.
WELLINGTON, 2. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Nagrađivani novozelandski filmski redatelj Peter Jackson ostvarit će svoj dječački san kada idući tjedan u Wellingtonu započne snimati remake "King Konga", filmskog klasika iz 1933. godine.

Najavljujući projekt novinarima u studiju u Wellingtonu, Jackson, Oscarima ovjenčan za trilogiju "Gospodara prstenova", rekao je da je "King Konga" prvi put pokušao snimiti sa samo 13 godina.

"Izvrstan je osjećaj što konačno mogu napraviti taj film. Volim ga od djetinjstva i upravo me on potaknuo da postanem redatelj", rekao je.

Osim specijalnih efekata, Jacksonov "King Kong" publici će ponuditi i psihološku studiju čudovišta te, naravno, ljubavnu priču.

Jackson ističe da filmom želi odati počast glumici iz originalne verzije, Fay Wray, koja je preminula 8. kolovoza u dobi od 96 godina te zadržati "misterij i romantiku doba koje je prošlo", iako likovi - Ann Darrow (Naomi Watts), Carl Denham (Jack Black) i Jack Driscoll (Adrien Brody) neće biti puke kopije originala.

"Dodavanje modernih političkih uvjerenja u nešto što je izrađeno 1933. bilo bi očito pretjerivanje. Film je bio rezultat svojeg vremena", rekao je.

"Pokušavamo samo napraviti prekrasan, tajanstven avanturistički film... film o gorilama, dinosaurima, nestalim otocima i toj vezi", dodao je.

Watts je kazala da je ulogu prihvatila ni ne vidjevši scenarij, iako je već gledala nekoliko verzija "King Konga".

"To je vrlo jednostavna i vrlo humana priča i zbog toga sam ovdje", rekla je.

Black je ulogu prihvatio nakon što je vidio Jacksonov rad na "Gospodaru prstenova".

"Sjećam se da sam gledajući 'Gospodara prstenova' pomislio: 'Čovječe, moram proći na audiciji za bilo što što će taj čovjek iduće raditi.'", rekao je. "A tada su me nazvali da dođem na razgovor o 'King Kongu' - takav se poziv čeka cijeli život", dodao je.

Andy Serkis, koji je u "Gospodaru prstenova" bio model za kompjutorsku animaciju Golluma posudivši mu i svoj glas, učinit će to i za golemog gorilu, a imat će i "pravu" ulogu kuhara.

Za specijalne efekte pobrinut će se "Weta Digital and Weta Workshop", novozelandski studio koji je za svoj rad na "Gospodaru prstenova" nagrađen Oscarima.

Jackson je "King Konga" Hollywoodu već predlagao, no bio je odbijen. Projekt je prihvaćen tek nakon nezapamćenog uspjeha "Gospodara prstenova", koji je u ožujku osvojio čak 11 Oscara.

Snimanje filma trebalo bi, prema prvim procjenama, stajati oko 130 milijuna američkih dolara. "Gospodar prstenova" stajao je za usporedbu 300 milijuna dolara, a zaradio je oko tri milijarde.

Film bi se u kinima trebao pojaviti sredinom prosinca 2005. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙