FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UKRAJINA: ŠAHTAR GRADI NOVI STADION ZA 50.000 GLEDATELJA

KIJEV, 31. kolovoza (Hina/dpa) - Ukrajinski nogometni prvoligaš Šahtariz Donecka, u kojemu igraju i hrvatski reprezentativci Darijo Srna iStipe Pletikosa, do ljeta 2007. godine trebao bi dobiti novi stadionsa 50.000 sjedećih mjesta vrijedan oko 200 milijuna dolara, objavio jepredsjednik kluba i vjerojatno najbogatiji stanovnik Ukrajine RinatAhmetov.
KIJEV, 31. kolovoza (Hina/dpa) - Ukrajinski nogometni prvoligaš Šahtar iz Donecka, u kojemu igraju i hrvatski reprezentativci Darijo Srna i Stipe Pletikosa, do ljeta 2007. godine trebao bi dobiti novi stadion sa 50.000 sjedećih mjesta vrijedan oko 200 milijuna dolara, objavio je predsjednik kluba i vjerojatno najbogatiji stanovnik Ukrajine Rinat Ahmetov.

Oko 5.000 mjesta na novom stadionu trebalo bi biti VIP-kvalitete, a čitav objekt bio bi u skladu s pravilima FIFA-e i UEFA-e, te bi trebao dobiti status stadiona s pet zvjezdica, koji u istočnoj Europi ima samo moskovski Lužniki.

U sklopu stadiona bit će uređeni i restorani, kafići, dvorane za vježbu i ostali prateći sadržaji.

Ahmetov očekuje da će se novac uložen u izgradnju stadiona vratiti njegovim funkcioniranjem tek za 30 godina.

Sadašnji stadion Šahtara prima 25.000 gledatelja, te je rasprodan za svaku utakmicu, a izgradnjom novoga objekta Ahmetov dokazuje kako misli dugoročno održati svoj klub u vrhu europskog nogometa.

Šahtar će ove jeseni igrati u Ligi prvaka, a za protivnike u skupini D dobio je redom bivše prvake Starog kontinenta - Barcelonu, Milan i Celtic.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙