FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI: GRČKI MEDIJI IZRAŽAVAJU RADOST I OLAKŠANJE

ATENA, 30. kolovoza (Hina/dpa) - U izvještajima grčkih novina uponedjeljak može se osjetiti veselje što su Olimpijske igre u ateniuspješno održane, te olakšanje što su dva i pol tjedna natjecanjanajboljih svjetskih sportaša protekla bez ijednog velikog incidenta.
ATENA, 30. kolovoza (Hina/dpa) - U izvještajima grčkih novina u ponedjeljak može se osjetiti veselje što su Olimpijske igre u ateni uspješno održane, te olakšanje što su dva i pol tjedna natjecanja najboljih svjetskih sportaša protekla bez ijednog velikog incidenta.

List "Ethnos" na svojoj prvoj stranici donosi naslov "Grčka zauvijek", a u tekstu piše kako su pesimisti bili u krivu, ali da postoji zabrinutost zbog financijske strane Igara. U tom smislu je napravljena i karikatira na kojoj grčki premijer Costas Karamanlis nadgleda djecu koja peru vjetrobranska stakla na automobilima uz tekst:

"Premijeru, što Vas nije sram? Tjerate svoju djecu da rade tako mladi", pita socijalni radnik, a Karamanlis odgovara:

"Naša djeca, pa čak i naši praunuci, morat će raditi čitav život kako bi otplatili dugove koji su nam ostali nakon Olimpijskih igara".

"Eleftherotypia" na naslovnoj stranici donosi fotografiju sa zatvaranja i izjavu predsjednika Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Jacquesa Roggea: "Vi ste pobjednici". No, i taj list također poziva vlasti da u javnost izađe s točnim podacima o financijskoj strani Igara.

"Eleftheros Typos" na prvoj stranici donosi naslov "Pobjeda", dok list na engleskom jeziku "Athens News" u svom posebnom izdanju na naslovnici piše: "MOO pozdravlja čiste, nezaboravne Igre".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙