FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZALIHE INDUSTRIJSKIH PROIZVODA U SRPNJU SMANJENE 1,2 POSTO

ZAGREB, 30. kolovoza 2004. (Hina) - ZALIHE INDUSTRIJSKIH PROIZVODA USRPNJU SMANJENE 1,2 POSTO
ZAGREB, 30. kolovoza 2004. (Hina) - ZALIHE INDUSTRIJSKIH PROIZVODA U SRPNJU SMANJENE 1,2 POSTO

HINA - Financijski servis

Zalihe gotovih industrijskih proizvoda pri proizvođačima u Hrvatskoj su na kraju srpnja ove godine bile za 1,2 posto manje u odnosu na lipanj, ali i 3,5 posto veće u odnosu na srpanj prošle godine, objavio je Državni zavod za statistiku.

Zalihe gotovih industrijskih proizvoda u prerađivačkoj industriji bile su na kraju srpnja ove godine manje za 1,1 posto u odnosu na kraj lipnja, dok su u odnosu na isti mjesec prošle godine povećane za 3,5 posto.

U rudarstvu i vađenju, pak, zalihe su u srpnju prema lipnju smanjene za 2,6 posto, a u odnosu na lanjski srpanj povećane za 4,3 posto.

Promatrano pojedinačno prema odjeljcima Nacionalne klasifikacije djelatnosti, najveće smanjenje zaliha gotovih industrijskih proizvoda na mjesečnoj razini (srpanj/lipanj), zabilježeno je kod proizvodnje ostalih prijevoznih sredstava i iznosilo je 16,7 posto.

Najveće se povećanje zalihe, za 21 posto, istodobno bilježi kod proizvodnje uredskih strojeva i računala.

Na međugodišnjoj razini (srpanj 2004./srpanj 2003.) najviše su, za čak 116,2 posto, porasle zalihe gotovih industrijskih proizvoda u proizvodnji proizvoda od metala, osim strojeva i opreme, dok su najznačajnijih 60,4 posto smanjene zalihe sekundarnih sirovina.

U proizvodnji hrane i pića, koja čini najveći pojedinačni - 28,11 postotni udio u promatranom pokazatelju, zalihe su u srpnju ove godine prema lipnju smanjene za 5,3 posto, dok su u odnosu na srpanj 2003. godine povećane za 10,3 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙