FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI NOGOMET - PARAGVAJCI ODLIČJE POSVETILI ŽRTVAMA POŽARA

ATENA, 28. kolovoza (Hina/Reuters) - Nakon što je nogometnareprezentacija Paragvaja osvojila srebrnu medalju izbornik Carlos Jaraposvetio je olimpijsko odličje žrtvama velikog požara u jednomsupermarketu u Asuncionu, kada je poginulo više od 400 osoba.
ATENA, 28. kolovoza (Hina/Reuters) - Nakon što je nogometna reprezentacija Paragvaja osvojila srebrnu medalju izbornik Carlos Jara posvetio je olimpijsko odličje žrtvama velikog požara u jednom supermarketu u Asuncionu, kada je poginulo više od 400 osoba.

"Znam da ništa ne može vratiti te živote i zbog toga ovo srebro posvećujem žrtvama požara i njihovim obiteljima. Nadam se kako im je naš uspjeh makar na sekundu uljepšao dan," kazao je Jara, nakon što su nogometaši osvojili prvo olimpijsko odličje u povijesti Paragvaja.

Nesreća u Asuncionu se dogodila prvog kolovoza, zbog čega su paragvajski sportaši na otvaranju Olimpijskih igara nosili transparent s porukom "Od horora do nade - naprijed Paragvaj".

"Žao mi je što nismo osvojili i zlato. Moram biti iskren, Argentina je bila daleko bolja, no isto tako treba reći da nas je grčki sudac unakazio," dodao je Jara.

U finalnom dvoboju Argentina je slavila 1:0, a Paragvaj je utakmicu okončao s devetoricom igrača - u 66. minuti isključen je Emilio Martinez, koji je laktom udario argentinskog veznjaka Andresa D'Alessandra, a u 83. minuti drugi žuti karton zaradio je Diego Figueredo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙