FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

nenad ivanković osnovao novu političku stranku Samostalnost i napredak

ZAGREB, 28. kolovoza 2004. (Hina) - Na današnjoj osnivačkoj skupštiniutemeljena je nova politčka stranka pod nazivom Samostalnost inapredak (SIN), a za njezina prvog predsjednika izabran je bivšipotpredsjednik HIP-a Nenad Ivanković.
ZAGREB, 28. kolovoza 2004. (Hina) - Na današnjoj osnivačkoj skupštini utemeljena je nova politčka stranka pod nazivom Samostalnost i napredak (SIN), a za njezina prvog predsjednika izabran je bivši potpredsjednik HIP-a Nenad Ivanković.

Ivanković je ustvrdio da je SIN stranka liberalno konzervativne orijentacije koja se snažno protivi pristupu Hrvatske euroatlantskim integracijama poput Europske unije (EU) i NATO-a.

Stranka je već počela kampanju protiv EU-a na tzv. jumbo plakatima pod sloganom s kojim je održana i današnja skupština "Treba nam Europa, a ne EU".

Ivanković drži da EU nije potrebna Hrvatskoj koja može sama, ako pravilno koristi svoje resurse, postati zemlja napretka i prosperiteta. Kao primjere Ivanković je naveo Švicarsku i Norvešku za koje se ne može reči da nisu europske zemlje, a nisu članice EU-a.

"Iako smo protiv EU-a, nismo protiv Europe tako da ovo nije skup ksenofoba i izolacionista", rekao je.

Niti NATO nije potreban Hrvatskoj jer joj ne jamči sigurnost već joj, ako mu pristupi, prijeti opasnost od terorizma.

Kao buduću bazu svojih birača Ivanković računa na preko 50 posto hrvatskih birača koji ne podržavaju pristup EU-u. Snaga stranke moći će se vidjeti na idućim lokalnim izborima do kada će SIN održati svoj Izborni sabor.

Ivanković je bivši potpredsjednik HIP-a koji se nedavno razišao s predsjednikom te stranke Miroslavom Tuđmanom, a na današnjoj skupštini pristupili su mu neki bivši članovi HIP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙