FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U PENTAGONU OTKRIVEN IZRAELSKI ŠPIJUN?

WASHINGTON, 28. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Američki FBI vodiistragu protiv analitičara zaposlenog u Pentagonu i osumnjičenog zašpijuniranje u korist Izraela, objavili su u petak izvori bliskiameričkoj vladi.
WASHINGTON, 28. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Američki FBI vodi istragu protiv analitičara zaposlenog u Pentagonu i osumnjičenog za špijuniranje u korist Izraela, objavili su u petak izvori bliski američkoj vladi.

Prema tim izvorima, radi o analitičaru čije je radno mjesto povezano s uredom ministra obrane Donalda Rumsfelda. Njegovo ime nije objavljeno, a sumnjiči ga se da je američke tajne dokumente o Iranu slao u Izrael preko Američko-izraelskog odbora za javna pitanja (AIPAC), snažnog proizraelskog lobija u Washingtonu.

Izraelska vlada je u subotu, putem izraelskog državnog radija, opovrgla da ima svoga špijuna u Pentagonu. Isto je ranije učinilo izraelsko veleposlanstvo u Washingtonu, a i AIPAC.

Washington Post i New York Times objavili su da je pod istragom pentagonski veteran, zaposlen u jednom od ureda srednjeg ranga, specijaliziran za iranska pitanja. Navodno nije mogao doći u posjed dokumenata koji bi ozbiljnije naštetili američkim interesima ili vanjskoj politici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙