FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požari na području Savudrije lokalizirani

ZAGREB/UMAG/SPLIT, 27. kolovoza 2004. (Hina) - Na području Savudrije,između Monterossa i Kanegre, u Istarskoj županiji, iza 16 sati buknulasu tri manja požara koji su lokalizirani večeras oko 20,30 sati,doznaje se u Državnom centru za obavješćivanje.
ZAGREB/UMAG/SPLIT, 27. kolovoza 2004. (Hina) - Na području Savudrije, između Monterossa i Kanegre, u Istarskoj županiji, iza 16 sati buknula su tri manja požara koji su lokalizirani večeras oko 20,30 sati, doznaje se u Državnom centru za obavješćivanje.

Požare su gasili pripadnici iz javne vatrogasne postrojbe (JVP) gradova Umaga, Buzeta i Poreča, te dva kanadera.

Prema prvim procjenama izgorjelo je 15 hektara borove šuma i niskog raslinja, a neko su vrijeme bila ugrožena turistička naselja Kanegra, Crveni Vrh i Sveti Petar. Tijekom noći na požarištima će biti uspostavljena dežurstva.

Požaru na otoku Hvaru, istočno od Jelse (pored Poljica), ugašen je popodne oko 14,30 sati. Dojava o požaru zaprimljena je oko 13,35 sati, a gasilo ga je 20 gasitelja (Interventna vatrogasna postrojba MUP-a i DVD Jelsa) sa osam vozila, te jedan kanader. Izgorjela je gusta borova šuma na površini od 1,5 hektara.

Na području Segeta Gornji-Baradići, u Splitsko-dalmatinskoj županiji, danas su buknula dva požara.

Dojava o prvom primljena je oko 6,40 sati, a požar je ugašen oko 13 sati. Izgorjela je trava, makija i nisko raslinje, na površini od 5 hektara. Požar su gasili pripadnici DVD-a Trogira, Slatine, Kaštela, Marina i Vranjica te dva kanadera.

Popodne u 13,20 sati zaprimljena je nova dojava o požaru u Segetu Gornjem-Baradići, sjeverno od brda Sveti Ilija. Požar je lokaliziran oko 14,15 sati, a čuvanje zgarišta je u tijeku. Izgorjela je suha trava i nisko raslinje na površini od 2,5 hektara, a požar su gasili pripadnici DVD-a Trogira, Slatine i Poljica i 2 kanadera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙