FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

novi ravnatelj DHMZ-a I. ČAČIĆ obećao KONTINUITET U radu Zavoda

ZAGREB, 27. kolovoza 2004. (Hina) - Današnjom odlukom Vladenovoimenovani v. d. ravnatelj Državnog hidrometeorološkog zavoda(DHMZ) Ivan Čačić rekao je da je njegova dužnost osigurati kontinuitetu obavljanju stručnog posla kojim se Zavod bavi.
ZAGREB, 27. kolovoza 2004. (Hina) - Današnjom odlukom Vlade novoimenovani v. d. ravnatelj Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) Ivan Čačić rekao je da je njegova dužnost osigurati kontinuitet u obavljanju stručnog posla kojim se Zavod bavi.

"Zavod je stručno, poslovno i financijski u redu i nema nikakvih problema u njegovu poslovanju, tako da je moja dužnost nastaviti kontinuitet tog stručnog posla", rekao je Čačić Hini nakon današnje Vladine odluke o njegovom imenovanju za v. d. ravnatelja DHMZ-a.

Vlada je na današnjoj sjednici na osobni zahtjev razriješila te dužnosti dosadašnjeg ravnatelja DHMZ-a Branka Gelu.

Uloga Zavoda je "proizvodnja" meteorološke i hidrološke informacije i njihovo proslijeđivanje odgovarajućim korisnicima, te razmjena podataka i veza s našim stranim partnerima, osobito u okviru Svjetske meteorološke organizacije, rekao je Čačić.

S obzirom da se Gelina ostavka vezuje za (ne)provođenje i nefunkcioniranje sustava obrane od tuče, na pitanje hoće li se koristiti rakete Čačić je rekao da su rakete samo nositelji, kao i generatori i avioni, te da nisu ništa posebno.

Dodao je da je sustav obrane od tuče cijelo vrijeme radio, jer su radili generatori. Ako se mi oslanjamo samo na rakete znači da implicitno izjavljujemo da generatorska obrana ne funkcionira, odnosno da nema učinka", rekao je dodajući da Hrvatska jedina u svijetu ima kombinirano djelovanje.

Činjenica je, dodao je, da za obranu od tuče nema djelotvorne metode i onaj tko bi je izumio dobio bi Nobelovu nagradu za fiziku.

U vezi s korištenjem raketa rekao je da će provoditi zakon i dodao da u ovom trenutku nema podatak koliko je tih raketa, ali da zna da ih je dio vraćen s remonta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙