FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KUBA PREKINULA DIPLOMATSKE VEZE S PANAMOM

HAVANA, 27. kolovoza 2004. (Reuters) - Kuba je u četvrtak prekinuladiplomatske veze s Panamom, prosvjedujući na taj način zbog odlukepanamskog predsjednika na odlasku Mireya Moscosoa da oslobodičetvoricu Kubanaca optuženih da su prije četiri godine pokušali dići uzrak Fidela Castra.
HAVANA, 27. kolovoza 2004. (Reuters) - Kuba je u četvrtak prekinula diplomatske veze s Panamom, prosvjedujući na taj način zbog odluke panamskog predsjednika na odlasku Mireya Moscosoa da oslobodi četvoricu Kubanaca optuženih da su prije četiri godine pokušali dići u zrak Fidela Castra.

Konzervativni predsjednik Moscoso, kojemu idućeg tjedna ističe mandat, pomilovao je u četvrtak četvoricu Kubanaca, protivnika Castrova režima, i oni su nekoliko sati kasnije napustili Panamu u dva privatna zrakoplova.

Kubanska vlada, koja je Moscosa nazvala "ortakom i zaštitnikom terorizma", u priopćenju je kazala da su diplomatski odnosi s Panamom prekinuti na neodređeno vrijeme.

Havana je istaknula da pomilovanje predstavlja "uvredu žrtvama terorizma i njihovim obiteljima" te da će povijest Moscosa smatrati odgovornim za "nove zločine koje će ti gnusni atentatori počiniti u budućnosti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙