FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UNICEF predstavio svoju novu ambasadoricu u Hrvatskoj, glumicu i voditeljicu Bojanu Gregorić

ZAGREB, 26. kolovoza 2004. (Hina) - Ured UNICEF-a u Hrvatskojpredstavio je večeras u Zagrebu svoju novu ambasadoricu, glumicu ivoditeljicu Bojanu Gregorić koja će odsad sudjelovati i podupiratiUNICEF-ove aktivnosti zajedno s prvim hrvatskim UNICEF-ovimambasadorom Zlatanom Stipišićem Gibonnijem.
ZAGREB, 26. kolovoza 2004. (Hina) - Ured UNICEF-a u Hrvatskoj predstavio je večeras u Zagrebu svoju novu ambasadoricu, glumicu i voditeljicu Bojanu Gregorić koja će odsad sudjelovati i podupirati UNICEF-ove aktivnosti zajedno s prvim hrvatskim UNICEF-ovim ambasadorom Zlatanom Stipišićem Gibonnijem.

Bojana Gregorić je na konferenciji za novinare u nazočnosti zamjenice generalne direktorice UNICEF-a Karin Sham-Poo i izaslanice UNICEF-a za Hrvatsku Ann-Lis Svensson u zagrebačkom Hotelu "Sheraton" izjavila da je ponosna što danas može stati uz bok onima koji su život posvetili borbi za dječja prava.

"Svi koji su pomogli djetetu u nevolji i za uzvrat dobili osmijeh znaju kako je to lijep osjećaj, a ja ću nastojati da takvih osmijeha bude još više", rekla je Bojana Gregorić.

Gregorić će sudjelovati u podupiranju dječjih prava i UNICEF-ovih projekata odašiljući poruke hrvatskoj javnosti, a posebice mladima, o idejama i vrijednostima koje vode UNICEF u radu s djecom.

Najavila je da će joj među prvim projektima biti zalaganje da se smanje administrativne prepreke vezane uz zakon o usvajanju djece kako bi što više mališana dobilo priliku da odrasta u krugu obitelji umjesto u dječjem domu.

Izbor UNICEF-ova ambasadora temelji se na slavi dotične osobe, ali i na ugledu kojeg uživa u javnosti i humanitarnim naporima.

Predstavnice UNICEF-a su stoga zahvalile Zlatanu Stipišiću Gibonniju koji je dosad mnogo učinio za dobrobit djece u Hrvatskoj. Izrazile su zadovoljstvo što se UNICEF u Hrvatskoj sada više usredotočuje na pravo djece na obrazovanje, zdravstvenu zaštitu i igru te su ocijenile pozitivnom akciju "Stop nasilju među djecom" koja je obuhvatila 68.000 djece u hrvatskim školama, a koja se provodi i u drugim europskim zemljama.

Institucija UNICEF-ovog ambasadora utemeljena je prije 50 godina s američkim glumcem Dannyem Kayom, a u nizu ambasadora koji su posvetili svoj rad UNICEF-u ističu se Audrey Hepburn, Roger Moore, Mia Farrow, Anatolij Karpov i mnogi drugi.

UNICEF danas ima oko 300 ambasadora u cijelom svijetu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙