FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI ATLETIKA - KORŽARENKO ODBILA VRATITI ZLATO

ATENA, 26. kolovoza (Hina/Reuters) - Ruska bacačica kugle, IrinaKoržarenko, kojoj je oduzeta pobjeda nakon što je pala na dopinškomtestu, odbila je vratiti zlatnu medalju.
ATENA, 26. kolovoza (Hina/Reuters) - Ruska bacačica kugle, Irina Koržarenko, kojoj je oduzeta pobjeda nakon što je pala na dopinškom testu, odbila je vratiti zlatnu medalju.

"Ne želim vratiti medalju jer sam nedužna. Nisam uzimala doping," kazala je Ruskinja. Koržarenko se brani kako je zlatno odličje nakon svečane ceremonije dala svom bratu, koji je otputovao u Rusiju.

"Ja sam olimpijska pobjednica, nisam prevarantica," dodala je Ruskinja, koja je bila pozitivna na stanozolol.

U obranu ruske atletičarke stao je i nacionalni Olimpijski odbor (ROC). "Koržarenko je u svom organizmu imala tek neznatnu količinu stanozolola. Svima je jasno kako nije ništa uzimala u Ateni," rekao je jedan od čelnika ROC-a.

Koržarenko je bila pozitivna na stanozolol 1999. godine zbog čega je već pauzirala neko vrijeme. "Nisam luda uništiti si karijeru. Jedna pogreška je bila dovoljna opomena," dodala je Koržarenko, ali nije pojasnila kako se i ta mala razina nedozvoljenog stimulansa našla u njezinom organizmu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙