FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

sindikat: podaci o manjim štetama od tuče zbog nekorištenja protugradih raketa samo za naivne

ZAGREB, 25. kolovoza 2004. (Hina) - Podružnica Saveza samostalnihsindikata Hrvatske (SSSH) u Državnom hidrometeorološkom zavoduocijenila je danas da tvrdnja direktora Zavoda Branka Gele kako jetijekom Domovinskog rata šteta od tuče bila manja za 61 posto jer senisu koristile protugradne rakete "može uvjeriti samo naivne".
ZAGREB, 25. kolovoza 2004. (Hina) - Podružnica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) u Državnom hidrometeorološkom zavodu ocijenila je danas da tvrdnja direktora Zavoda Branka Gele kako je tijekom Domovinskog rata šteta od tuče bila manja za 61 posto jer se nisu koristile protugradne rakete "može uvjeriti samo naivne".

Za Domovinskog rata skupljanje podataka o tuči nije bio prioritet, a cjelokupni sustav obrane od tuče radio je na obrani zemlje, naglasio je u priopćenju povjerenik SSSH-a Damir Ščavničar.

"Znanstvenik poput Gele morao bi se zapitati koliko vrijede oskudni podaci o štetama s manje od polovice branjenog područja i koliko štete može tuča nanijeti neobrađenom polju", navodi Ščavničar.

U priopćenju se dodaje da je analiza pokazala statistički značajno smanjenje šteta uslijed djelovanja obrane, kao i omjer troškova i koristi 1 prema 20, što znači da je na jednu kunu uloženu u protugradnu obranu opravdano očekivati 20 kuna uštede.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙