FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FRANCUSKA VLADA PLANIRA PODUZETI MJERE PROTIV OUTSOURCINGA

PARIZ, 25. kolovoza 2004. (Hina) - francuski ministar financija NicolasSarkozy planira poslati politički signal da se protivi outsourcingu,objavom niza mjera dizajniranih kako bi uvjerio kompanije da zadržesvoje poslovne operacije u zemlji, pa čak i da ih vrate iz inozemstva,piše poslovni dnevni list The Financial Times.
PARIZ, 25. kolovoza 2004. (Hina) - francuski ministar financija Nicolas Sarkozy planira poslati politički signal da se protivi outsourcingu, objavom niza mjera dizajniranih kako bi uvjerio kompanije da zadrže svoje poslovne operacije u zemlji, pa čak i da ih vrate iz inozemstva, piše poslovni dnevni list The Financial Times.

Te mjere uključivat će porezna izuzeća kompanijama i do 100.000 eura u razdoblju od tri godine u određenim posustalim regijama u Francuskoj, ako neće svoje poslovne operacije premještati u inozemstvo. Poduzetnicima koji već jesu premjestili svoje operacije izvan zemlje Sarkozy planira ponuditi smanjivanje socijalnih davanja ako se vrate u Francusku.

Suočena s tvrdoglavo visokom stopom nezaposlenosti i sporim gospodarskim oporavkom, francuska vlada nastoji učiniti borbu protiv outsourcinga jednim od svojih glavnih prioriteta iduće godine. Mnogi političari reagirali su ljutnjom na prijetnje iz kompanija da će premjestiti proizvodnju u inozemstvo.

Bosch, njemački proizvođač dijelova za automobile, nedavno je uvjerio svoje radnike u francuskoj tvornici da rade dulje za istu plaću, nakon što je zaprijetio da će svoje operacije premjestiti u Češku. I nekoliko drugih kompanija, posebno pozivni centri, objavili du da će premjestiti svoje operacije iz Francuske u jeftinije države poput Brazila i Maroka.

Plan Sarkozy-ja bit će objavljen u rujnu, a samo u 2005. mogao bi stajati više od milijardu eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙