FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FILIPINI ZABRANILI UVOZ PILIĆA IZ MALEZIJE ZBOG PTIČJE GRIPE

MANILA, 24. kolovoza 2004. (Hina/dpa) - Filipini su zabranili uvozpilića i peradarskih proizvoda iz Malezije zbog izbijanja ptičje gripeu toj zemlji, izjavio je u utorak jedan dužnosnik.
MANILA, 24. kolovoza 2004. (Hina/dpa) - Filipini su zabranili uvoz pilića i peradarskih proizvoda iz Malezije zbog izbijanja ptičje gripe u toj zemlji, izjavio je u utorak jedan dužnosnik.

Visoki dužnosnik zadužen za pitanja poljoprivrede Arthur Yap rekao je da unatoč tome što Filipini neće uvoziti piliće iz Malezije uvijek postoji mogućnost da putnici donesu ptice, kućne ljubimce, iz te susjedne zemlje.

Prošlog je tjedna Kuala Lumpur priopćio da se pojavila ptičja gripa u jednom selu u pokrajini Kelantan nedaleko od granice s Tajlandom.

Međutim, Malezija je već uvela nekoliko mjera za sprječavanje širenja tog virusa, uključujući uništenje svih pilića u radijusu od jednog kilometra od pogođenog sela.

Malezijski ministar zdravstva Chua Soi Lek izjavio je da je svih sedam ljudi, koji su ranije primljeni u bolnicu pod sumnjom da su zaraženi tim virusom, negativno na ptičju gripu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙