FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI: TENIS - HRVATSKI DAN U ATENI

ATENA, 17. kolovoza (Hina) - Utorak se pokazao izvanrednim danom zahrvatski tenis na Olimpijskom turniru, koji je danas konačno normalan,bez jakog vjetra koji je radio pravi kaos na teniskim terenima OAKAcentra, pa je prava sreća što su tereni betonski, a ne zemljani.
ATENA, 17. kolovoza (Hina) - Utorak se pokazao izvanrednim danom za hrvatski tenis na Olimpijskom turniru, koji je danas konačno normalan, bez jakog vjetra koji je radio pravi kaos na teniskim terenima OAKA centra, pa je prava sreća što su tereni betonski, a ne zemljani.

Ivan Ljubičić, Ivo Karlović i Karolina Šprem su prošli dalje, a najuvjerljivija je bila Varaždinka koja je za manje od sat vremena sa 6:3, 6:1 dobila Angelique Widjaju iz Indonezije.

U prvom setu naša igračica je triput oduzimala servis Indonežanki, koja je na ovom turniru već drugi put gubi od Šprem, nakon jučerašnjeg poraza u paru. Šprem je očito tada dobro pročitala igru Widjaje, nanizala je od 5:3 u prvom čak šest gemova zaredom i riješila dvoboj.

"Skoro da i nisam spavala, probudila sam se vrlo rano i vani promatrala ljude u Selu. Unatoč tome, odigrala sam puno bolje nego prvi dvoboj protiv Dulko. Widjaja se raspala nakon gubitka prvog seta. S Ai Sugijamom će biti daleko teže", rekla je Šprem, koja je Japanku dobila prije samo dva tjedna u Montrealu.

Ljubičić je u vrlo dobroj formi, nakon Sargsiana pao je i švedski "udarač" Joachim Johansson. Nakon sat i pol igre bilo je 7:6 (3), 6:4 za Ljubičića, koji je u meču imao 11 winnera, četiri manje od Šveđanina, ali i 14 neforsiranih grešaka manje. Pritom je Ljubičić sjajno servirao, imao je 15 asova, a u cijelom dvoboju Johansson nije mogao do "break prilike". Jedino oduzimanje servisa dogodilo se u trećem gemu drugoga seta, ali i to je bilo dovoljno sigurnom i smirenom Ljubičiću da dovrši dvoboj. Ljubičić u 3. kolu ide na Amerikanca Denta, kojeg je lani pobijedio u Wimbledonu.

"Ne znam je li Dent spreman za četvrtfinale Olimpijskog turnira, ali ja svakako jesam. Sa Johanssonom je bilo lakše od očekivanoga, igrao je upravo onako kako sam ja želio", rekao je Ljubičić.

Karlović je odigrao najneizvjesniji dvoboj, dobio je Francuza Arnauda Clementa sa 7:6 (4), 4:6, 6:4 za 2 sata i 10 minuta igre. Odlučio je Karlovićev servis, zabio je 29 aseva protiv jednog od boljih reternera na Touru, a Francuzu je samo jednom dopustio da mu uzme servis, bilo je to u prvom gemu drugoga seta, odmah nakon "tie-breaka" prvoga seta u kome nije bilo "breakova", unatoč Karlovićeve dvije prilike za obrat. Francuz je uspješno držao svoj servis više od dva sata, a onda je u desetom gemu konačno pokleknuo. Do tog gema Karlović je dobio svega tri poena u setu na Clementov servis.

"Igrao sam loše, a opet pobijedio. To mi daje veliko samopouzdanje za ubuduće. Danas nisam osjećao nikakav udarac, osim servisa i voleja", kratak je bio "Div sa Šalate", koji u 3. kolu ide na boljega iz dvoboja Španjolca Carlosa Moye i Belgijanca Oliviera Rochusa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙