FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SASTANAK IVANOV-RUMSFELD: RUSIJA I SAD NISU "NI PROTIVNICI, NI SAVEZNICI"

MOSKVA, 15. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Rusija i Sjedinjene Države"sigurno nisu protivnici, no još nisu ni saveznici", izjavio je unedjelju ruski ministar obrane Sergej Ivanov u intervjuu ruskimmedijima nakon sastanka sa svojim američkim kolegom DonaldomRumsfeldom.
MOSKVA, 15. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Rusija i Sjedinjene Države "sigurno nisu protivnici, no još nisu ni saveznici", izjavio je u nedjelju ruski ministar obrane Sergej Ivanov u intervjuu ruskim medijima nakon sastanka sa svojim američkim kolegom Donaldom Rumsfeldom.

"Nalazimo se u prijelaznom stadiju", rekao je Ivanov dodajući da je "(približavanje) evolutivni proces...". "Trebamo vremena i konstruktivan pristup", rekao je ruski ministar. Jednako kao i njegov američki kolega, koji je nakon razgovora vođenih u Sankt Petersburgu, dao intervju agenciji Itar-Tass i prvom programu ruske televizije, Ivanov je ocijenio kako zajedničke prijetnje - terorizam i širenje oružja za masovno uništenje - "guraju dvije zemlje jednu prema drugoj".

Na pitanje o odnosima Rusije i NATO-a Ivanov je ocijenio da se "oni razvijaju posljednjih godina na pozitivan način i konstantno", no "bez nepotrebne euforije". Prema njegovim riječima, ruski i NATO-ovi brodovi sudjelovat će u rujnu u zajedničkim ophodnjama Mediteranom kako bi se "suprotstavili širenju oružja za masovno uništenje, ilegalnoj migraciji i trgovini drogom".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙