FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PAPA ODRŽAO MISU U LOURDESU PRED VIŠE OD 100.000 LJUDI

LOURDES, 15. kolovoza 2004. (Hina) - Više od 100.000 vjernika okupilose u nedjelju na središnjoj svečanoj misi u Lourdesu povodom 150.obljetnice proglašenja dogme o Bezgrješnom začeću koju je nasvetkovinu Marijina Uznesenja predvodio papa Ivan Pavao II.
LOURDES, 15. kolovoza 2004. (Hina) - Više od 100.000 vjernika okupilo se u nedjelju na središnjoj svečanoj misi u Lourdesu povodom 150. obljetnice proglašenja dogme o Bezgrješnom začeću koju je na svetkovinu Marijina Uznesenja predvodio papa Ivan Pavao II.

Papa, koji boluje od Parkinkonove bolesti, držao je misu na francuskom. Ona je često bila prekidana pljeskom hodočasnika, a najveći i najduži pljesak uslijedio je nakon što je Papa govorio protiv abortusa.

"Život se mora poštivati od začeća do prirodne smrti", rekao je.

Mnogi hodočasnici noć su proveli na otvorenom, na polju ispred svetišta, gdje je služena misa.

Na misi su također bili francuski ministar unutarnjih poslova Dominique de Villepin i ministar zdravstva Philippe Douste-Blazy.

Unatoč čestim prekidima govora kako bi došao do daha, Ivan Pavao bio je u boljoj formi nego dan ranije kada je doputovao u Lourdes, kada zbog slabosti nije mogao pročitati svoju poruku vjernicima.

Prije povratka u Rim kasnije u nedjelju Papa bi se trebao zadržati u osobnoj molitvi pred Špiljom ukazanja gdje je 11. veljače 1858. 14-ogodišnja djevojčica Bernadette Soubirous imala prvu od 18 vizija Djevice Marije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙