FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI: PEPE PUCH NA KRAJU 63

ATENA, 18. kolovoza 2004. (Hina) - Naš jedini predstavnik u konjaničkomnatjecanju na Olimpijskim igrama u Ateni, Austrijanac s hrvatskomputovnicom Pepe Puch i njegov konj Banville d'Ivoy, zauzeli su 63.mjesto u konačnom poretku discipline eventing ili svestranoj uporabikonja.
ATENA, 18. kolovoza 2004. (Hina) - Naš jedini predstavnik u konjaničkom natjecanju na Olimpijskim igrama u Ateni, Austrijanac s hrvatskom putovnicom Pepe Puch i njegov konj Banville d'Ivoy, zauzeli su 63. mjesto u konačnom poretku discipline eventing ili svestranoj uporabi konja.

Nakon što su u dresuri bili 65, jučer u cross countryu 66, danas je u posljednjoj disciplini preskakanja prepona Puch izborio konačni plasman na 63 mjeto u konkurenciji 75 jahačkih parova.

Unatoč bolovima u preponama u objim nogama, što je posljedica jučerašnjeg pada u cross countryu, zbog čega Pepo Puch nije mogao obaviti ni zagrijavanje, 38.-godišnji vlasnik radionice dimnjaka iz Graca, hrabro je odjašio, ne prezahtjevni parkur s 13 prepona visine od 120 cm.

Pepo je korekto odjašao sve do zadnje prepene koju je rušio.

“Koncentracija je popustila i rušio sam zadnju preponu. Konj me je na nekoliko prepona izvukao, pomogavši mi jer se uopće nisam mogao držati. Žao mi je što ukupni rezultat nije bolji, ali eto taj nesretni pad juče, pobrkao je sve planove. Nevjerojatno je da smo nas četvero jahača za redom juče pali na istom mjestu na istoj preponi. Olimpijske igre u san svakog sportaša i sad znam zašto su one posebne. Nadam se da ću izboriti kvalifikacije i za Igre u Pekingu na kojima ću bolji nego sada.” rekao je nakon završenog parkura i cijelog eventinga na OI u Ateni Pepe Puch.

Pepo je završio sa ukupnih 158.20 negativnih bodova na 63 mjestu od ukupno 75 jahača i bio daleko od ulaska u finale u kojem će se 25 najboljih boriti za medalje i što bolji plasman.

Pepe Puch nije prvi strani jahač koji je nastupio pod hrvatkim obilježjima na olimpijskim igrama, jer je u Barceloni 1992. u disciplini preskakanja prepona nastupio Nijemac Herman Weiland na grlu "Dufy 2" i osvojio 72. mjesto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙