FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI: HRVATSKA - JUŽNA KOREJA 29:26 (ŠIRA VERZIJA)

ATENA, 18. kolovoza 2004. (Hina) - U utakmici 3. kola A skupineOlimpijskog rukometnog turnira Hrvatska je pobijedila Južnu Koreju sa29:26 (12:10).
ATENA, 18. kolovoza 2004. (Hina) - U utakmici 3. kola A skupine Olimpijskog rukometnog turnira Hrvatska je pobijedila Južnu Koreju sa 29:26 (12:10).

Sudili su Bord i Buy iz Francuske.

HRVATSKA: - Losert, Šola, Kaleb 7, Balić 4, Lacković 4, Zrnić, Vori 4, Dominiković, Džomba 9 (1), Vuković, Goluža, Šprem 1, Špoljarić, Metličić.

JUŽNA KOREJA: - Han, Kim Tea 1, Kim Sung 2, Yoon Min 1, Lim 1, Choi, Park, Lee Chang, Yoon, Park Min, Lee Tea Young Kyung 8 (5), Lee Tea Young 7, Lee Jae Woo 2, Ji, Paek 4.

SEDMERCI: HRVATSKA 1 (1), Južna Koreja 6 (5)

ISKLJUČENJA: Hrvatska 12 minuta, Južna Koreja 6 minuta

Rukometaši Hrvatske ostvarili su i treću pobjedu na Olimpijskom turniru u Ateni. Nakon Islanda u subotu, Slovenije u ponedjeljak danas su u ranim jutarnjim satima odabranici Line Červara u uzbudljivoj završnici pobijedili i Južnu Koreju.

Naši su se rukometaši najviše bojali ranog početka utakmice, ali su sjajno započeli i zahvaljujući sjajnim krilima Nikši Kalebu i Mirzi Džombi u 15. minuti vodili smo s nevjerojatnih 10:2.

Sve je u tim trenucima odlično funkcioniralo u našoj obrani, a Ivano Balić je sjajno upošljavao Kaleba i Džombu koji su u pravili izbijali sam pred nemoćnim korejskim vratarom Hanom.

Znalo se da su Koreanci borbeni i dobri rukometaši, ali je malo tko vjerovao da su sposobni svjetskim prvacima u završnici prvog dijela napraviti seriju od 6:0 i od vodstva naših od 12:4 u 20 minuti otići na poluvrijeme sa zaostatkom od samo dva zgoditka 12:10. Naši rukometaši u posljednjih 10 minuta prvog dijela nisu postigli niti jedan pogodak, a posebno su zatajili vanjski pucači Lacković i Metličić.

Drugo poluvrijeme započeli smo golom Balića za naše vodstvo od 13:10, a kada je i Blaženko Lacković u 40 minuti pogodio za naše vodstvo od 21:16, očekivalo se da će naši rukometaši mirnom igrom doći do pobjede. Međutim, odabranici Line Červara opet počinju griješiti, krivo dodaju lopte i ne uspjevaju u jurnjavi s korejcima organizirati napad. Han je obranio nekoliko zicera, stala je naša kontra i Koreanci u 48 minuti najprije izjednačuju rezultat na 23:23, a nakon isključenja Dominikovića u 54 minuti i vode sa 26:24.

Nakon toga usljedio je period dobre igre naših, a Venio Losert je uspio zaustaviti nekoliko udaraca Koreanaca pa je u 56 minuti Lacković najprije izjednačio rezultat na 26:26, da bi s dva pogotka Džombe iz kontre dvije minute prije kraja poveli sa 28:26.

Naši su u završnici napravili seriju od 4:0, a posljednji zgoditak za našu sigurnu pobjedu i plasman u četvrtfinale olimpijskog turnira postigao je kružni napadač Igor Vori.

Sljedeću utakmicu naši rukometaši igraju protiv Rusije, u petak 20. kolovoza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙