FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NEPALSKI MAOISTI ODREDILI "SMRTNU KAZNU" ZA DEVET NOVINARA

KATMANDU, 18. kolovoza 2004. (Hina/dpa) - Maoistički pobunjeniciobjavili su "smrtnu presudu" za devet lokalnih novinara koji djelujuu zapadnom Nepalu, objavile su u srijedu novine.
KATMANDU, 18. kolovoza 2004. (Hina/dpa) - Maoistički pobunjenici objavili su "smrtnu presudu" za devet lokalnih novinara koji djeluju u zapadnom Nepalu, objavile su u srijedu novine.

Objava je novi korak u obračunu maoista s novinarima nakon što su prošlog tjedna ubili Dekendru Ray Thapa koji je radio za državni radio.

U poruci prenesenoj preko rođaka ubijenog Thape maoisti su najavili da je presuda njihova narodnog suda ukloniti lokalne novinare, piše najveći dnevnik na nepalskom jeziku Kantiupur.

Maoistički pobunjenici, koji žele srušiti ustavnu monarhiju i uspostaviti komunističku državu, u srijedu su blokirali kopnene puteve do 1,5 milijunskog Katmanuda, glavnoga grada tog himalajskog kraljevstva i time prekinuli opskrbu hranom i drugim potrepštinama.

Oni traže oslobađanje zatvorenih gerilaca, istragu navodnih ubojstava maoističkih aktivista i podatke o tisućama nestalih sljedbenika.

Nepalski dužnosnici izjavili su da su vojnici u visokom stanju pripravnosti na autocestama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙