FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI: PEPE PUCH U KONKURENCIJI 73 KONJANIKA

ATENA, 13. kolovoza 2004. (Hina) - U konjičkoj disciplini evneting naOlimpijskim igrama u Ateni nastupit će 73 jahačka para iz 23 zemalja,a čak 14 reprezentacija ima ekipe sastavljene od tri, četiri ili petjahača, koji će nastupiti u ekipnom dijelu u kojem se najbolja trirezultata ekipe zbrajaju za konačan rezultat.
ATENA, 13. kolovoza 2004. (Hina) - U konjičkoj disciplini evneting na Olimpijskim igrama u Ateni nastupit će 73 jahačka para iz 23 zemalja, a čak 14 reprezentacija ima ekipe sastavljene od tri, četiri ili pet jahača, koji će nastupiti u ekipnom dijelu u kojem se najbolja tri rezultata ekipe zbrajaju za konačan rezultat.

Jahačke velesile Australija, Austrija, Belgija, Brazil, Kanada, Francuska, Velika Britanija, Njemačka, Irska, Italija, Novi Zeland, Poljska, Švedska i SAD imaju ekipe, dok

Antibi, Bermuda, Češka, Grčka, Portugal, Rumunija, Švicarska, Tajland i Hrvatska imaju predstavnike u individualnoj konkurenciji.

Ove godine svi jahači u eventingu startaju po novim pravilima. Smanjena je dužina cross countrya i izbačen je steeplechase, a svi jahači, bez obzira dali su članovi ekipa ili pojedinci moraju nastupiti na sva tri dijela eventinga dresuri, cross countryu i preskakanju prepona.

Zadnjeg dana nakon prve utakmice preskakanja prepona zbrojit će se ukupni rezultati i dobiti ekipnog pobjednika, i 25 najboljih pojedinačnih rezultata nakon ekipnog dijela (računaju se i pojedinačni startovi jahača izvan ekipne konkurencije) starta u drugoj utakmici u preskakanju prepona koja će odlučititi o najboljem jahaču eventing u pojedinačnoj konkurenciji.

Najveći favoriti su Australija koja brani zlata sa posljednje tri olimpijade, Francuska, V. Britanija i SAD, a moglo bi se dogoditi da neko i iznenadi.

U pojedinačnoj konkurenciji po rezultatima najuvjerljiviji su u posljednje dvije godine Francuzi (europsko zlato Nicolasa Touzainta i svjetsko zlato Jeana Teulerea) Britanci Philippa Funnell i William Fox-Pit, Australac Andrew Hoy Novozelanđanin Blyth Tait. No sve je moguće.

Za nastup i rezultat Pepe Pucha teško je unaprijed prognozirati. Njegov naslabiji dio je o dresure koji se jaši prvog dana. Ukoliko prođe sa rezultatima u dresuri među prvih 35 realno je očekivati plasman u finale. Dio cross countrya najjača je strana Banville d'Ivoya a i preponski dio ne bi smio biti problem.

Natjecanja u eventing počinju 15.kolovoza.

Sutra, 14.kolovoz za 16,00 sati najvalje je prvi veterinarski pregled svih eventing konja. Pobjednici u ekipnoj i individualnoj kategoriji bit će poznati 18. kolovoza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙