FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CARACAS: JEDNA OSOBA MRTVA, ŠEST RANJENIH U PROSVJEDIMA

CARACAS, 16. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Jedna je osoba poginula, ašest je ranjeno, među kojima i oporbeni zastupnik, u paljbi koju su naprosvjednike u Caracasu u ponedjeljak otvorili pristaše venezuelanskogpredsjednika Huga Chaveza, izvijestila je policija.
CARACAS, 16. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Jedna je osoba poginula, a šest je ranjeno, među kojima i oporbeni zastupnik, u paljbi koju su na prosvjednike u Caracasu u ponedjeljak otvorili pristaše venezuelanskog predsjednika Huga Chaveza, izvijestila je policija.

Liječnik iz bolnice "Avila" potvrdio je da je primljeno nekoliko osoba s prostrijelnim ranama. Jedna je žena umrla odmah nakon ranjavanja.

Među ranjenima je i oporbeni zastupnik Ernesto Alvarenga čije je stanje stabilno, istaknuli su liječnici.

Prosvjed je u istočnom dijelu Caracasa organizirala oporba koja je odbacila rezultate referenduma što su Chavezu omogućili ostanak na vlasti i nazvala ih je prijevarom.

Referendum je tražila oporba koja je željela smijeniti Chaveza optužujući ga da želi postati diktator nalik na svog prijatelja, kubanskog predsjednika Fidela Castra. Oporba ga optužuje da troši novac od izvoza nafte i da uklanja protivnike iz vlade i oružanih snaga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙