FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI: HRVATSKA - RUSIJA 26-25 (ŠIRA VERZIJA)

ATENA, 20. kolovoza (Hina) - Hrvatska rukometna reprezentacija u 4. jekolu skupine A upisala i četvrtu pobjedu. Ovoga puta svladala jeRusiju sa 26-25 (10-14).
ATENA, 20. kolovoza (Hina) - Hrvatska rukometna reprezentacija u 4. je kolu skupine A upisala i četvrtu pobjedu. Ovoga puta svladala je Rusiju sa 26-25 (10-14).

Hrvatska je ovom pobjedom osigurala jedno od prva dva mjesta u skupini, te će za prvo igrati protiv Španjolske u nedjelju u 10.30 sati.

Susret je odigran u dvorani Faliro, a sudili su Hansson i Olsson iz Švedske.

HRVATSKA: Losert, Matošević, Kaleb 2, Balić 3, Lacković 9, Zrnić 2, Vori 4, Dominiković, Džomba 2 (1), Vuković, Goluža, Šprem, Špoljarić, Metličić 4.

RUSIJA: Lavrov, Kostigov, Ivanov 2, Kulešov 2, Krivošlikov 2, Tučkin 2, Kudinov 1, Torgovanov 6, Gorbatikov, Rastvorcev 6, Gorpišin, Pogorelov, Šipurin, Kokšarov 4 (2).

SEDMERCI: HRVATSKA 2 (1), Rusija 5 (2)

ISKLJUČENJA: Hrvatska 6 minuta, Rusija 10 minuta

Hrvatski rukometaši nastavljaju s dobrim igrama i pobjedama na olimpijskom turniru. Nakon Islanda, Slovenije i Južne Koreje, večeras su svladani i olimpijski pobjednici iz Sydneya, iskusna reprezentacija Rusije.

Izbornik Lino Červar odlučio je započeti utakmicu s Valterom Matoševićem na golu računajući na njegovo iskustvo u brojnim sudarima s brojnim ruskim momčadima i reprezentacijom. Naši su dobro počeli, ali su Rusi predvođeni sjajnim vratarom Andrejom Lavrovom odlično zaigrali u obrani i sredinom poluvremena poveli sa 9-6 i na poluvrijeme otišli s četiri gola razlike (14-10).

Umjesto ozlijeđenog Džombe, na desno krilo je ušao Vedran Zrnić koji je odmah na početku drugog dijela s dva uzastopna gola vratio našu reprezentaciju u igru. Blaženko Lacković je nastavio s preciznim šutevima izvana, a Ivano Balić lucidnim je dodavanjima izluđivao rusku obranu.

Balić i Metličić bili su strijelci 25. i 26. gola za našu reprezentaciju. Nadu Rusima da mogu do izjednačenja pružio je veteran lavrov kada je 50 sekundi prije kraja obranio Kalebu "zicer" s lievoga krila, ali su naši čvrstom obranom sačuvali minimalnu prednost i u nedjelju će u utakmici sa Španjolskom odlučiti kome će pripasti prvo mjesto u A skupini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙