FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

STANJE DVODNEVNE BEBE KOJA JE PLUTALA NA VODI STABILNO

BANJALUKA, 11. kolovoza 2004. (Hina) - Sada već slavna beba koju suprije dva dana u napuštenoj šljunčari pronašli mještani naseljaRogolji kod Bosanske Gradiške kako umotana u dvije vrećice pluta navodi, smještena je u Dječjoj klinici u Banjoj Luci gdje je pregledomutvrđeno da je njeno zdravstveno stanje stabilno.
BANJALUKA, 11. kolovoza 2004. (Hina) - Sada već slavna beba koju su prije dva dana u napuštenoj šljunčari pronašli mještani naselja Rogolji kod Bosanske Gradiške kako umotana u dvije vrećice pluta na vodi, smještena je u Dječjoj klinici u Banjoj Luci gdje je pregledom utvrđeno da je njeno zdravstveno stanje stabilno.

"Zdravstveno stanje novorođenčeta je stabilno, ali postoji opasnost od infekcije, rekli su danas novinarima dežurni liječnici Dječje klinike Ljilja Solomon i Stojislav Konjević. Naime, na odjelu Intenzivne njege pedijatrijske klinike nema ni jedne doze preparata 'imunoglobulina antitetanikuma', koji bi, zbog preventive, beba trebala primiti.

Dva dana staru djevojčicu, koju je bolničko osoblje u međuvremenu nazvalo Anđela, odbacila je nesavjesna majka, za kojom intenzivno traga policija u Gradišci.

Po ocjeni liječnika, najkritičnije razdoblje infekcije tetanusom koji treba očekivati s obzirom da se dojenče odmah nakon poroda našlo u prljavoj vodi, nastupit će nakon sedam dana do kada će stanje bebinog zdravlja biti pod stalnom liječničkom kontrolom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙