FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN PONAVLJA KRITIKE IZRAELU I PALESTINSKIM VLASTIMA

NEW YORK, 11. kolovoza 2004. (Hina/DPA) - UN su u srijedu ponovilikritiku Izraela i Palestinskih vlasti zbog njihova zajedničkogneuspjeha u bliskoistočnim mirovnim pregovorima.
NEW YORK, 11. kolovoza 2004. (Hina/DPA) - UN su u srijedu ponovili kritiku Izraela i Palestinskih vlasti zbog njihova zajedničkog neuspjeha u bliskoistočnim mirovnim pregovorima.

UN-ov podtajnik za politička pitanja Kieran Prendergast kazao je pred Vijećem sigurnosti kako je kontinuirano nasilje "izravna posljedica okupacije i nedostatka bilo kakve stvarne nade u napredak prema miroljubivom rješenju postignutom kroz pregovore".

Prema njegovim riječima, Palestinci nisu uspjeli ispuniti obvezu da će okončati nasilje i boriti se protiv terorizma, a Izraelci nisu uspjeli ukloniti kolonije podignute od ožujka 2001. godine. A te su obveze navedene u "smjernicama" za bliskoistočni mirovni proces.

"I do sada (...) malo je razloga vjerovati da ćemo svjedočiti poduzimanju tih mjera s obje strane", kazao je Prendergast.

On je osudio Palestinske vlasti i njihova vođu Jasera Arafata jer su pokušali spriječiti ulazak posebnog UN-ova izaslanika za Bliski istok Terje Roeda Larsena na palestinske teritorije nakon što je oštro kritizirao njihov neuspjeh u mirovnom procesu kada se obraćao Vijeću sigurnosti UN-a prošli mjesec.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙