FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BISKUP SRAKIĆ POSVETIO NOVOIZGRAĐENU CRKVU U BOĆKINCIMA

BOĆKINCI, 8. kolovoza 2004. (Hina) - Đakovački i srijemski biskupMarin Srakić posvetio je danas novoizgrađenu crkvu Svetog Augustina uBoćkincima kod Donjeg Miholjca, koju su svojim prilozima i radomizgradili vjernici.
BOĆKINCI, 8. kolovoza 2004. (Hina) - Đakovački i srijemski biskup Marin Srakić posvetio je danas novoizgrađenu crkvu Svetog Augustina u Boćkincima kod Donjeg Miholjca, koju su svojim prilozima i radom izgradili vjernici.

Biskup je na misi u novoj crkvi zahvalio "vjernicima koji su dokazali da su živa crkva". "Kao mladi svećenik bio sam župnik u vašoj župi i već tada se razmišljalo o izgradnji nove crkve, a sada mi je drago što je ona baš sada izgrađena jer ovako lijepu u ona vremena mi sigurno ne bismo mogli izgraditi", kazao je Srakić.

Novoj crkvi u Boćkincima biskup Srakić je donirao novi oltar koji je danas i posvetio.

Slavonsko selo Boćkinci su u sastavu općine Marijanci a spadaju u župu Podravski Podgajci. Izgradnja nove crkve stajala je oko 1,5 milijuna kuna, a uglavnom ju je financiralo svojim sredstvima i dobrovoljnim radom 300-tinjak mještana. Općina Marijanci darovala je zemljište za gradnju nove crkve. Stara crkva je srušena jer je bila dotrajala i neupotrebljiva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙