FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠAH: POBJEDNIK DIZDAREVIĆ

KNIN, 7. kolovoza 2004. (Hina) - U Domu hrvatske vojske "KraljZvonimir" u Kninu odigran je 9. Međunarodni otvoreni šahovski turnir učast Dana domovinske zahvalnosti i dana pobjede. Turnir u povoduproslave Dana domovinske zahvalnosti i dana pobjede odigran je podpokroviteljstvom Poglavarstva grada Knina, Županije Šibensko-kninske iMinistarstva obrane Republike, a na njemu je sudjelovalo 88 igrača iz7 zemalja - Bosne i Hercegovine, Mađarske, Nizozemske, Slovenije,Srbije i Crne Gore, Španjolske i Hrvatske.
KNIN, 7. kolovoza 2004. (Hina) - U Domu hrvatske vojske "Kralj Zvonimir" u Kninu odigran je 9. Međunarodni otvoreni šahovski turnir u čast Dana domovinske zahvalnosti i dana pobjede. Turnir u povodu proslave Dana domovinske zahvalnosti i dana pobjede odigran je pod pokroviteljstvom Poglavarstva grada Knina, Županije Šibensko-kninske i Ministarstva obrane Republike, a na njemu je sudjelovalo 88 igrača iz 7 zemalja - Bosne i Hercegovine, Mađarske, Nizozemske, Slovenije, Srbije i Crne Gore, Španjolske i Hrvatske.

Posebnu vrijednost dao mu je nastup čak devetorice velemajstora i osmorice međunarodnih majstora, među kojima je bio i najbolji hrvatski čahist Zdenko Kožul. Poslije uzbudljivih i neizvjesnih borbi u 9 kola po švicarskom sustavu natjecanja u tempu od samo 15 minuta po igraču za cijelu partiju zasluženho je pobijedio bosanskohercegovački olimpijac Emir Dizdarević, koji je nanizao 6 pobjeda i 3 remija. Isti učinak - 7,5 bodova iz 9 partija imao je i Banjalučanin Aleksandar Savanović, ali je pobjednički pokal pripao Dizdareviću zbog nešto jačeg turnira. Usprkos porazu od Splićanina Ante Šarića, Zdenko Kožul se uspio probiti do trećeg mjesta sa 7 bodova, velemajstor Robert Zelčić je četvrti, Alojzije Janković je peti, Ante Šarić šesti, a velemajstor Milan Vukić sedmi. Više se očekivalo od Milana Draška i Ivana Žaje, a posebice od Krunoslava Hulaka, koji je završio tek na 25. mjestu, jedno mjesto ispred veterana Jure Nikolca.

Najbolji junior bio je Mario Pavković iz Mravince-Dalmacijacementa, a najbolja juniorka Zrinka Deur iz Omiša. Najbolji kadet do 16 godina bio je Toni Mišković iz splitskog Mornara, a najbolja kadetkinja Kninjanka Djana Kuzmanić. Najbolji kadet do 12 godina bio je Leon Listeš iz splitskog Mornara, najuspješniji veteran bio je Splićanin Slaven Jurić, a najbolji domaći igrač Ante Mandarić.

Konačni poredak najuspješnijih sudionika kninskog turnira:

1. Emir Dizdarević 7,5 bodova, 2. Aleksandar Savanović 7,5, 3. Zdenko Kožul 7, 4.-11. Robert Zelčić, Alojzije Janković, Ante Šarić, Milan Vukić, Vlado Jakovljević, Ibro Šarić, Saša Režan i Željko Bogut 6,5, 12.-18. Branko Rogulj, Ognjen Jovanić, Milan Draško, Ivan Žaja, Blažimir Kovačević, Ivan Jakić i Slaven Jurić po 6 bodova itd.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙