FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AZIJSKO PRVENSTVO: JURIČIĆ I IVANKOVIĆ ZAUSTAVLJENI U POLUFINALU

PEKING, 3. kolovoza (Hina) - Hrvazski treneri Srećko Juričić i BrankoIvanković nisu se uspjeli sa svojim reprezentacijama kvalificirati ufinale Azijskog nogometnog prvenstva koje se igra u Kini. JuričićevBahrein izgubio je polufinalni dvoboj protiv branitelja naslova Japanasa 3-4 nakon produžetaka, dok je Iran Branka Ivankovića pokleknuoprotiv domaćina Kine sa 4-5 tek nakon izvođenja 11-eraca, nakon 120minuta bilo je 1-1.
PEKING, 3. kolovoza (Hina) - Hrvazski treneri Srećko Juričić i Branko Ivanković nisu se uspjeli sa svojim reprezentacijama kvalificirati u finale Azijskog nogometnog prvenstva koje se igra u Kini. Juričićev Bahrein izgubio je polufinalni dvoboj protiv branitelja naslova Japana sa 3-4 nakon produžetaka, dok je Iran Branka Ivankovića pokleknuo protiv domaćina Kine sa 4-5 tek nakon izvođenja 11-eraca, nakon 120 minuta bilo je 1-1.

Bahrein je u prvom polufinalu protiv Japana u Jinanu nakon prvih 45 minuta imao sjajnu poziciju, vodstvo 1-0 i igrača više. No, Japanci su uspjeli preokrenuti rezultat, povesti sa 2-1, da bi Bahrein u 85. minuti ponovno stigao na prag polufinala kada je Duaij Naser postigao pogodak za njihovo vodstvo 3-2.

Ipak, uslijedio je novi preokret. Yuji Nakazawa je u 90. minuti izjednačio an 3-3 i izborio produžetke, a potom je Keiji Tamada u 93. minuti postigao pogodak za konačnih 4-3.

I Bahrein je utakmicu završio s 10-oricom nakon što je u 107. minuti isključen Sayed Mahmood Jalal.

"Moji igrači su bili iscrpljeni nakon odigranih pet teških utakmica. No, usprkos porazu odlazimo vrlo zadovoljni s ovoga natjecanja", izjavio je Srećko Juričić po završetku utakmice u kojoj je njegova reprezentacija u nekoliko navrata bila na pragu velike senzacije.

Inače, ovo je najveći uspjeh u povijesti za nogometnu reprezentaciju Bahreina koja je prije ovoga natjecanja samo jednom nastupila na Azijskom prvenstvu i bila posljednja u skupini.

Razloga za veliku tugu ima i drugi hrvatski stručnjak Branko Ivanković. Njegov Iran je pred 65.000 gledatelja u Pekingu odigrao hrabru utakmicu protiv Kine, uspio punih 75 minuta s igračem manje održati 1-1 i izboriti 11-erce, ali u ruletu s bijele točke sreća mu je okrenula leđa.

Poveli su Kinezi preko Shao Jiayija u 19. minuti, izjednačio je Sayyed Mohammad Alavi u 38. Početkom drugog poluvremena libanonski sudac Talaat Najm nasjeo je na glumu kineskog napadača Shaoa, te isključio Sattara Zarea. S igračem manje Iran se uspješno branio i uspio odvesti utakmicu do 11-eraca.

Nakon tri izvedene serije prednost je bila na strani Irana, jer je Zhao Junzhe pogodio stativu. No, posljednja dva izvođača za Iran, uspjeli postići pogodak. Eman Mobali je pogodio prečku, dok je Yahya Goldmohammadi pokušao prevariti Liu Yunfeija u stilu Panenke, ali je to izveo vrlo loše i kineski vratar se uspio podići s tla i odbiti loptu za veliko slavlje.

Kina nikada u povijesti nije bila prvak Azije, ovo joj je tek drugi put da se plasirala u finale (prvi put 1984.), dok je Iran tri puta bio prvak Azije (1968., 1972. i 1976.).

Bahrein i Iran će u petak igrati za treće mjesto, dok je finale između Kine i Japana na rasporedu u subotu.

REZULTATI, POLUFINALE:

JINAN: Japan - Bahrein 4-3 (3-3) (Koji Nakata 48, Keiji Tamada 55, 93, Yuji Nakazawa 90 / A'ala Hubail 6, 71, Duaij Naser 85; CK: Yasuhio Endo, Japan, 40, Sayed Mahmood Jalal, Bahrain, 107)

PEKING: Kina - Iran 5-4 (1-1) (Shao Jiayi 19 / Sayyed Mohammad Alavi 38; CK: Sattar Zare, Iran, 48)

11-erci: 2-1 Zheng Zhi, 2-2 Ali Daei, Zhao Junzhe - stativa, 2-3 Mehdi Mahdavikia, 3-3 Li Xiaopeng, 3-4 Javad Nekounam, 4-4 Sun Xiang, Eman Mobali - prečka, 5-4 Shao Jiayi, Yahya Golmohammadi - Liu Yunfei obranio

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙