FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAŠKI IZVORI: Čermak i Markač mogli bi uskoro biti pušteni iz pritvora

DEN HAAG, 28. srpnja 2004. (Hina) - Obrana hrvatskih generala IvanaČermaka i Mladena Markača podnijela je novi zahtjev za njihovoprivremeno puštanje na slobodu do početka suđenja, objavio je usrijedu Haški sud.
DEN HAAG, 28. srpnja 2004. (Hina) - Obrana hrvatskih generala Ivana Čermaka i Mladena Markača podnijela je novi zahtjev za njihovo privremeno puštanje na slobodu do početka suđenja, objavio je u srijedu Haški sud.

Dvojica generala, optuženih u ožujku ove godine za ratne zločine počinjene u operaciji Oluja dobrovoljno su se predali odmah nakon objavljivanja optužnice i od tada su u pritvoru haškog suda.

U obrazloženju zahtjeva njihovi su branitelji naveli kako su se ispunili svi potrebni uvjeti za njihovo puštanje na slobodu.

Tužiteljstvo, koje se ranije protivilo njihovu puštanju na slobodu, u srijedu se očitovalo pozitivno o novom zahtjevu, doznaje se iz izvora bliskih haškom sudu.

Dvojica optuženih generala u lipnju su, naime, obavila razgovor s tužiteljstvom čime je otklonjen glavni prigovor glavne haške tužiteljice Carle del Ponte na njihovo puštanje na privremenu slobodu.

Očekuje se da bi Haški sud mogao uskoro donijeti odluku o novom zahtjevu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙