FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DRŽAVNI CENTAR ZA OBAVJEŠĆIVANJE - izvješće o požarima

ZAGREB, 27. srpnja 2004. (Hina) - Državni centar za obavješćivanjeizvijestio je jutros o nekoliko manjih požara koji su jučer planuli uŠibensko-kninskoj i Primorsko-goranskoj županiji.
ZAGREB, 27. srpnja 2004. (Hina) - Državni centar za obavješćivanje izvijestio je jutros o nekoliko manjih požara koji su jučer planuli u Šibensko-kninskoj i Primorsko-goranskoj županiji.

Požar koji je izbio jučer oko 16,15 sati na lokaciji Podorljak-Sapini Doci, i zahvatio površinu od 10 hektara trave, niskog raslinja i makije, lokaliziran je u 17,57 sati. Gasili su ga vatrogasci JVP Šibenik, DVD-i Šibenik, Rogoznica, Primošten i Grebaštica te jedan protupožarni zrakoplov "canadair". Čuvanje zgarišta je u tijeku.

Požar kod Brodarice na predjelu Gominjak, koji je dojavljen jučer oko 17,16 sati, zahvativši površinu od oko hektar trave i niskog raslinja te nešto borova, lokaliziran je u 17,55 sati, a ugašen oko 22,45 sati. Vatru su gasili pripadnici JVP Šibenik, DVD-i Brodarica, Zablaće, Vodice i Šibenik.

Jučer su i kraj Knina zabilježena dva manja požara trave i niskog raslinja, svaki na površini od 1500 četvornih metara. Prvi je planuo u Žagroviću u 12,15 sati, a ugašen je u 12,50 sati. Drugi je počeo u Vrpolju u 20 sati, a ugašen u 20,36 sati.

Kod Konjevrata na predjelu Ćvrljći, također je zabilježen manji požar u kojem je izgorjela trava na površini od 2000 metara četvornih. Požar je počeo u 22,20 sati, a ugašen u 23 sata. Gasili su ga vatrogasci iz JVP i DVD Šibenik.

Požar na odlagalištu smeća Duplja kod Novog Vinodolskog, dojavljen jučer oko 14,35 sati lokaliziran je oko 18 sati, a čuvanje i sanacija zgarišta i dalje traje.

Vatra je zahvatila površinu od 12 hektara trave i niskog raslinja, a u gašenju su sudjelovali pripadnici JVP Rijeka, JVP Crikvenica, DVD-i Novi, Bribir, Bakar, Kraljevica, Kostrena, Hreljin i Senj sa ukupno 60 vatrogasaca te dva protupožarna zrakoplova "canadair".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙