FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ARAFAT ĆE DIO OVLASTI PRENIJETI NA PREMIJERA

RAMALAH, 27. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Palestinski predsjednikJaser Arafat pristao je prenijeti dio svojih ovlasti iz područjasigurnosne politike na premijera Ahmeda Koreija, objavili supalestinski parlamentarci.
RAMALAH, 27. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Palestinski predsjednik Jaser Arafat pristao je prenijeti dio svojih ovlasti iz područja sigurnosne politike na premijera Ahmeda Koreija, objavili su palestinski parlamentarci.

Arafat se odlučio na takav potez nakon sastanka s palestinskim zastupnicima u ponedjeljak navečer, suočen sa sve većim javnim nezadovoljstvom i sukobima među palestinskim frakcijama na palestinskom području. Doduše, Arafat je slična obećanja davao i ranije, ali ih se potom nije pridržavao. Sada bi na premijera Koreija trebao prenijeti svoje ovlasti nad policijom i unutarnjim službama sigurnosti.

"Tim bi mjerama Arafat omogućio Koreiju da povuče svoju ostavku", rekao je zastupnik Hatem Abdel-Kader.

Korei je podnio ostavku prije deset dana frustriran činjenicom da zbog nedostatka ovlasti nije u mogućnosti provesti reforme koje bi omogućile nastavak mirovnog procesa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙