FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SVEČANO OTVOREN MOTOVUN FILM FESTIVAL

MOTOVUN, 27. srpnja 2004. (Hina) - Prigodnom svečanošću u ponedjeljaknavečer je u Motovunu otvoren 6. "Motovun film festival" u sklopukojeg će ove godine u pet programa biti prikazana 92 filma sa svihkontinenata.
MOTOVUN, 27. srpnja 2004. (Hina) - Prigodnom svečanošću u ponedjeljak navečer je u Motovunu otvoren 6. "Motovun film festival" u sklopu kojeg će ove godine u pet programa biti prikazana 92 filma sa svih kontinenata.

Festival su uz nazočnost hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića svečano otvorili direktorica i umjetnički direktor festivala Olinka Vištica i Rajko Grlić zahvalivši se svima na potpori te najavivši, kako su rekli, "pet ludih festivalskih dana".

Obrativši se u ime domaćina, načelink općine Motovun Slobodan Vugrinec posebno je pozdravio prijatelje iz Dalmacije, kako je rekao "zemlje partnera ovogodišnjeg festivala preko koje se Motovun ponovno povezuje s morem".

Istarski župan Ivan Jakovčić se zahvalio hrvatskom predsjedniku Mesiću na posjetu Motovunu.

Župan je ocijenio kako se u Motovunu ove godine "ponovno potvrđuje bratstvo i iznimno prijateljstvo Istre i Dalmacije".

Festival traje do 30. srpnja. U glavni program uvršteno je 25 filmova, četvrtinu tog programa čine dokumentarni filmovi. Posjetitelji ovogodišnjeg festivala moći će između ostalog pogledati i tri suvremena indijska filma koje je posebno za ovu priliku odabrao Derek Malcom, filmski kritičar engleskog dnevnika The Guardiana.

Nakon svečanog otvaranja prikazan je film "Spring, summer, fall, winter and spring" u južnokorejsko-njemačkoj koprodukciji.

Pije službenog otvaranja Motovunskog festivala hrvatski predsjednik Stjepan Mesić nazočio je otkrivanju skulpture Vaska Lipovca imena "Sin starog Pjera dolazi u Motovun", a razgledao je i izložbu Alema Ćurine, akademskog slikara iz Splita.

Motovunski filmski festival je u pratnji predsjednika Mesića posjetila i predsjednica Republike Latvije Vaira Vika Fraiberg.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙