FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 26. srpnja

ZAGREB, 25. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 26. srpnja.
ZAGREB, 25. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 26. srpnja.

TORDINCI - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor na prigodnoj će svečanosti, uz članove obitelji žrtava, otkriti spomen-obilježje mjesta masovne grobnice u Tordincima. Potpredsjednica Kosor obratit će se nazočnima i prigodnim govorom te zapaliti svijeću podno spomen-obilježja masovne grobnice za sve žrtve agresije na Hrvatsku. Sva mjesta masovnih grobnica u Hrvatskoj obilježavaju se jednakim spomen-obilježjem radom akademskoga kipara Slavomira Drinkovića. (11 sati, središte Tordinaca, ispred crkve Presvetoga trojstva). Nakon otkrivanja spomen-obilježja u Tordincima, potpredsjednica Kosor otputovat će u Vukovar posjetit gdje će se susresti s vukovarskim gradonačelnikom Vladimirom Štenglom. Za posjeta Vukovaru potpredsjednica Kosor obići će i vukovarski vodotoranj. (12,30 sati, zgrada Poglavarstva, Ulica dr. Franje Tuđmana 1).

MOTOVUN - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić nazočit će svečanom otvaranju "Motovun Film Festivala". (21,15 sati). Na ovogodišnjem šestom "Motovun Film Festivalu" koji će se održati od 26. do 30. srpnja bit će prikazano 90-ak filmova, što je najviše do sada. U glavni program uvršteno je 25 filmova, a četvrtinu toga programa sačinjavat će dokumentarni filmovi. I ove godine nastavit će se tradicija odavanja priznanja ljudima koji su pola stoljeća svoga života i rada posvetili filmu pa će tako ove godine tu nagradu primiti Zvonimir Berković. Posjetitelji ovogodišnjega festivala moći će pogledati i tri suvremena indijska filma koje je odabrao Derek Malcom, ugledni filmski kritičar engleskoga dnevnika The Guardian.

RIJEKA - Okrugli stol o Pariškom memorandumu i Europskoj direktivi o sigurnosti kojeg organizira Sindikat pomoraca Hrvatske počet će na brodu Marko Polo u riječkoj luci u 10 sati. Uvodna predavanja održat će glavna inspektorica sigurnosti plovidbe Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka Tatjana Krilić i kapetan fregate Giuseppe Russo iz Ministarstva infrastrukture i transporta Italije.

Dežurni urednici:

prijepodne - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Neven Leskovar

navečer - Vesna Krbot Nejašmić

telefon: 01/ 4808 600

telefaks: 01/ 4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙