FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UMJEREN RAST TEČAJA DOLARA

LONDON, 22. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Tečaj dolara danas je nadeviznim tržištima umjereno porastao prema najznačajnijim svjetskimvalutama po objavi boljeg od očekivanja podatka o broju novihnezaposlenih u SAD-u u proteklome tjednu, što je ojačalo uvjerenjaulagača o oporavku američkog tržišta rada.
LONDON, 22. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Tečaj dolara danas je na deviznim tržištima umjereno porastao prema najznačajnijim svjetskim valutama po objavi boljeg od očekivanja podatka o broju novih nezaposlenih u SAD-u u proteklome tjednu, što je ojačalo uvjerenja ulagača o oporavku američkog tržišta rada.

Do podneva je tako dolar ojačao 0,7 posto u odnosu na euro, koji stoji 1,2246 dolara. Dobio je i nešto više od jedan posto prema jenu, te stoji 109,7 jena.

Broj novih nezaposlenih u SAD-u smanjen je prošloga tjedna na 339.000, s u tjednu ranije zabilježenih 350.000.

Taj pokazatelj s američkog tržišta rada odražava dobro stanje u kojem se nalazi najveće svjetsko gospodarstvo, koje bi moglo povećat atraktivnost dolarske imovine za globalne ulagače. "Taj podatak sigurno je pozitivan za tečaj dolara", izjavio je valutni strateg pri IDEAglobal, Sean Callow. "No, ne bi bilo mudro previše se oslanjati na tjedne podatke, jer su pod utjecajem sezonskih kretanja.

Analitičari kažu da je ovotjedni rast tečaja dolara, potaknut početkom tjedna pozitivnim gospodarskim ocjenama predsjednika američke središnje banke Fed Alana Greenspana, počeo gubiti na snazi. "Nakon dvodnevnog skoka tečaja dolara, ima smisla malo se povući", kazala je Meg Browne, analitičarka HSBC-a.

Tečaj jena danas je oslabio i 0,4 posto prema euru, koji iznosi 134,37 jena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙