FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

I POSLJEDNJA SINJSKA NASELJA DOBITI ĆE PITKU VODU

SINJ, 21. srpnja 2004. (Hina) - Radove na izgradnji glavnog cjevovodaza opskrbu pitkom vodom tzv. gornje zone Bajagića i Obrovca Sinjskogdanas je u Sinju službeno otvorio župan splitsko-dalmatinski KrunoPeronja.
SINJ, 21. srpnja 2004. (Hina) - Radove na izgradnji glavnog cjevovoda za opskrbu pitkom vodom tzv. gornje zone Bajagića i Obrovca Sinjskog danas je u Sinju službeno otvorio župan splitsko-dalmatinski Kruno Peronja.

To su brdska naselja na padinama Kamešnice, na lijevoj obali rijeke Cetine, Čačijin Dolac, Priorica i Gljev koji su na području grada jedini bez tekuće pitke vode.

Radove na izgradnji 13 kilometara dugog cjevovoda kroz kamenjar izvodit će vodoprivredno poduzeće "Cetina" i trajat će 12 mjeseci.

Ukupna investicija je 10 milijuna kuna, koje su osigurali grad Sinj, a pomogli su još Hrvatske vode i Županija splitsko-dalmatinska.

Župan Peronja za boravka u Sinju potpisao je ugovor o sudjelovanju Županije u financiranju izgradnje vatrogasnog doma s iznosom od 900 tisuća kuna. Izgradnaj doma već se izvodi, pa će prva faza, za koju je grad Sinj osigurao 2,5 milijuna kuna, biti dovršena do jeseni ove godine, kada će se vatrogasci iz sadašnjih neuvjetnih prostora useliti u nove.

Tijekom boravka u Sinju župan Peronja posjetio je Alkarsko viteško društvo, gdje su ga njegovi čelnici izvijestili o pripremama za ovogodišnu 289. Alku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙