FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ATP UMAG: MOYA POBIJEDIO KARANUŠIĆA

UMAG: MOYA POBIJEDIO KARANUŠIĆAUMAG,20. SRPNJA 2004.(HINA) - Četverostruki pobjednik umaškog ATPturnira Španjolac Carlos Moya plasirao se u 2. kolo 15. izdanja"Croatia Opena" pobjedom nad hrvatskim tenisačem Rokom Karanušićem6:4, 6:4. Moyi je ovo rekordna 16. uzastopna pobjeda u Umagu, apriliku za 17. tražit će u narednom kolu u kojem ga čeka jedinipreostali hrvatski igrač Željko Krajan.
UMAG,20. SRPNJA 2004.(HINA) - Četverostruki pobjednik umaškog ATP turnira Španjolac Carlos Moya plasirao se u 2. kolo 15. izdanja "Croatia Opena" pobjedom nad hrvatskim tenisačem Rokom Karanušićem 6:4, 6:4. Moyi je ovo rekordna 16. uzastopna pobjeda u Umagu, a priliku za 17. tražit će u narednom kolu u kojem ga čeka jedini preostali hrvatski igrač Željko Krajan.

Roko Karanušić je prije dvoboja sa Moyom bio zadovoljan ždrijebom, vjerujući da ha vrhunski igrači motiviraju, no iznenađenje je izostalo. Iako je Moya otkazao turnir u Baastadu zbog navodne ozljede, bilo je dvojbeno kakva će biti njegova forma u Umagu, a u 75 minuta igre protiv 21-godišnjeg Splićanina je pokazao da je spreman i za peti naslov.

Karanušić je svega dvaput gubio servis - u oba seta koban je bio sedmi gem, što je pobjedniku Roland Garrosa bilo dovoljno za pobjedu. Roko je nešto više griješio, a veliku priliku imao je u drugom setu kod vodstva 2:1 kada je propustio četiri lopte za obrat, a kasnije u osmom gemu još jednu. U njegovoj igri se jasno vidjelo da mu nedostaje ovako jakih mečeva, tek lani je upravo u Umagu odigrao prvi dvoboj na ATP Touru, a u karijeri ukupno četvrti, te još uvijek čeka prvu pobjedu.

"Nisam nezadovoljan i vjerovatno da igram više ovako jakih dvoboja da bi neke stvari odigrao drugačije. Malo sam previše forsirao na njegov drugi servis, radio sam i puno pogrešaka i to je odlučilo, on je previše dobar da to ne bi iskoristio. Krajan igra dosta drugačije od mene, više ostaje na osnovnoj crti, pa će morati igrati puno čvršće", kazao je Karanušić, koji je u juniorskim danima pobijeđivao neke velike igrače poput Andya Roddicka, no Moya je u Umagu bio prejak.

Moya je osim pobjede dobio i posebni pokal od organizatora za desetogodišnju vrijednost, a uručio mu ga je osobno izvršni direktor ATP Toura Mark Miles.

U drugo kolo se plasirao i Moyin lanjski protivnik u finalu Talijan Filippo Volandri koji je sa 7:6, 6:1 svladao Novaka Đokovića iz SiCG. Još su dva nositelja prošla prvo kolo - Čeh Jiri Novak i Brazilac Flavio Saretta, pa će drugo kolo biti vrlo zanimljivo.

Rezultati:

Carlos Moya (Špa/1) - ROKO KARANUŠIĆ 6:4, 6:4

Alex Calatrava (Špa) - Arnaud di Pasquale (Fra) 6:4, 6:3

Filippo Volandri (Ita/4) - Novak Đoković (SiCG) 7:6 (5), 6:1

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙